avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FILA CEC GARANTIE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FILA CEC GARANTIE

Buna ziua,
Lucrez la o societate de transport international care in urma cu 2 ani a incheiat un contract cu o firma din Austria pentru recuperare TVA extern.Firma externa a pus la dispozitia societatii carduri pentru plata taxelor de drum externe, facturand serviciul o data pe luna si compensand plata acestora cu valoare tva extern incasata in contul societatii noastre. Drept garantie pentru actele comerciale s-a impus lasarea unei file CEC in alb garantie de catre societatea noastra. In prezent, conform evidentelor noastre contabile, nu mai exista nici o datorie catre firma externa, din contra s-a achitat in plus o suma de 4500 lei. Societatea externa pretinde o datorie de 3.500 euro, pe care nu doreste sa o justifice cu documente. S-a solicitat in nenumarate randuri returul filei CEC garantie, dar nu numai ca au refuzat ci au si amenintat ca depun CEC-ul in banca pentru incasare. Banca emitenta a filei CEC nu accepta cererea noastra pentru refuzul CEC-ului. Cum putem obtine returul acestei garantii sau anularea filei CEC respective, care in opinia societatii nu reprezinta decat o permanenta amenintare fara baza reala, intru-cat sumele respective au fost achitate demult.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)
Cec in alb hanibal hanibal Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului. Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)