avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis strain

Buna seara,

va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de conducere german. Mi a fost retinut in urma depasirii coloanei la semafor rosu pentru 30 de zile. Intrebarea mea este daca este legala retinerea deoarece am dubii daca un act al unui stat strain poate fi retinut. Din moment ce am comis o "infractiune" pe teritoriul Romaniei, mi se ia dreptul de conducere doar pe acest teritoriu?! Exista posibilitatea de a primi permisul inapoi si a primi o dovada si un document care sa ateste ca nu am dreptul sa circul timp de 30 zile pe teritoriul Romaniei? Trebuie sa ma intorc in Germania in 2 saptamani cu masina si nu stiu cum sa procedez. Ma poate ajuta cumva ambasada Germaniei sau ce ar trebui sa fac?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea Dvs. cat de repede posibil.
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 12:50, 19 Ianuarie 2009
Omul era disperat ca pe perioada suspendarii de 30 zile, trebuie sa se reintoarca in Germania. Din ce am inteles nu e problema ca nu conduce pe teritoriul Romaniei, doar ca nu doreste sa astepte in Germania recuperarea permisului.
Raspunsul meu anterior ramane perfect valabil si pentru aceasta ipoteza. Solicita restituirea lui, pleaca in Germania (sofer, deci avnad permisul asupra sa) dupa care in functie de solutia din sentinta ori il pastreaza ori il preda direct autoritatilor Germane. Consider ca este mult mai simpla aceasta varianta. Oricum nu are nimic de pierdut, ba din contra.
Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)
Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un permis auto eliberat de o tara ue si retinut in romania pentru viteza dany_el dany_el cum pot sa recuperez permisul auto retinut in romania pentru depasirea limitei de viteze.Mentionez ca limita era de 60km/h iar viteza cu care m-a luat radarul ... (vezi toată discuția)