avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe prestari servicii.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe prestari servicii.

Am lucrat 8 luni cu contract de munca pe perioda determinata,urmeaza sa lucrez inca 4 luni pe prestari servicii pe perioada determinata.In aceste conditii s-ar face 1 an, intrebarea mea este pot sa beneficiez de somaj? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:50, 23 August 2012
Veti beneficia de somaj daca pentru perioada de 4 luni in care prestati in baza unei conventii civile faceti contract cu AJOFM pentru contributia individuala la fondul pentru somaj.
Astfel realizati stagiul de contributie de 12 luni din ultimele 24 de luni.
1. Daca la venitul din prestari servicii se retine contributia sociala pentru somaj ar trebui sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Cel mai bine este sa intrebati la Agentia de Somaj deoarece pana acum nu s-a modificat nici Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si nici Normele de aplicare a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi de invatamant superior Chingarugabriela Chingarugabriela Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa incheierea unui contract pentru efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior in conditiile Legii ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventie civila si indemnizatie de somaj C.Geta C.Geta buna ziua.daca beneficeiz de indemnizatie de somaj si un angajator imi face conventie civila pierd dreptul la indemnizatie.dar contract de prestari ... (vezi toată discuția)