avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme citire apa calda/rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme citire apa calda/rece

M-am mutat de 2 luni in apartament nou, iar pentru ca vechiul chirias nu a platit intretinerea iar propritarul se face ca uita,...administratorul si-a gasit sa se razbune pe mine. La prima mea intretinere constat ca ordinarul a bagat pausal apa calda 9 mc si apa rece 12 mc, in conditiile in care eu i-am dus regulat citirea. L-am intrebat si bineinteles rapid m-a intrebat daca am dus citirea apei, stia de unde apare problema. Acum este o problema, el daca face mereu citirea mea disparuta eu ce modalitate de aparare am,...pe de alta parte nu vreau sa o las moarta nici acum pentru ca incepe sa se obisnuiasca si alta daca o sa faca mai rau.
Nu este o solutie sa ii bat la usa mereu sa semneze de primire, pentru ca dupa prima luna nu o sa mai raspunda,...trebuie sa existe o solutie,...plus ca eu am incercat sa fiu mereu corect iar el face pe nesimtitul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:51, 23 August 2012
1. I le predai sub semnatura
2. Le trimiti prin posta cu confirmare de primire
3. Daca e posibil fax
4. Notificare prin executor judecatoresc
5. curier
etc
M-am mutat de 2 luni in apartament nou, iar pentru ca vechiul chirias nu a platit intretinerea iar propritarul se face ca uita,...administratorul si-a gasit sa se razbune pe mine.

Pana la urma dvs ce calitate aveti de proprietar sau de chirias?
Pe dvs nu va intereseaza problemele anterioare mutarii dvs in apartament
In temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 faceti contestatie la presedintele de asociatiefata de valoarea impusa in lista de plata,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia Presedintele detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Modalitatea de comunicare a consumului individual reprezinta obligatia reprezentantilor asociatiei de proprietari;va revine dreptul sa sesizati oficial presedintele asociatiei despre problema cu care va confruntati in relatia cu administratorul de imobil vis-a-vis de primirea consumului individual,astfel incat sa nu se mai aplice consum suplimentar justificat abuziv
...sunt chirias.
Pentru viitor incerc sa aplic predarea sub semnatura, insa o sa vina si vremea cand nu mai raspunde la usa,...apoi ramane scrisoarea recomandata, si alte variante care sunt costisitoare si financiar si ca timp. Nu imi ramane decat sa incerc si eu sa ii fac mizerii si sa purtam un razboi de durata.
Cat despre problemele anterioare, eu am incercat sa le rezolv cat a tinut de mine, el ar fi vrut sa platesc eu datoriile anterioare si de aici razbunarea.
In calitate de chirias dvs nu aveti nici o responsabilitate pentru restantele anterioare
Daca asociatia de proprietari apreciaza util si necesar recuperarea acestora detine dispozitii in vigoare,privilegiu imobiliar prin intermediul carora isi poate recupera debitul acumulat,asta insa numai daca exista interesul de recuperare..
Aveti varianta predarii consumului de utilitati pe baza de semnatura cu ocazia achitarii cotelor lunare de intretinere,varianta care va scuteste de obligatii finaciare
La plata intretinerii probabil ca este cea mai eficienta metoda,....insa si acolo casiera poate refuza sa semneze pe motiv ca ia nu strange hartiile cu citirea.
Sper doar ca pentru pausalul de luna aceasta sa gasesc o rezolvare la presedinte.

Alte discuții în legătură

Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)
Cine poate controla asociatiile? creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc din centrul Bucurestiului si la asociatie este ca-n jungla. Pe fatada blocului sunt puse multe panouri publicitare ... (vezi toată discuția)
Administratorii asociatiilor de locatari si de blocuri pot sa schimbe ei preturile la la utilitati in functie in functie de ce? Sipos Lajos Bogdan Sipos Lajos Bogdan Buna. Locuiesc in chirie intr-un apartament, am repartitoare de caldura la calorifere, apometre la apa, deci tot contorizat; administratorul imi zice ca la ... (vezi toată discuția)