Buna. Locuiesc in chirie intr-un apartament, am repartitoare de caldura la calorifere, apometre la apa, deci tot contorizat; administratorul imi zice ca la plata lunara se achita un metru cub de apa in plus fata de ce s-a consumat, iar preturile sunt schimbate de el, adica sunt mai mari fata de compania de apa, respectiv de la regia de termoficare. Mie nu mi se pare a fi firesc, sau este?
Administratorul zice ca el are dreptate pentru ca asa zice legea 230, eu nu am dedus aceasta. CE AS PUTEA SA FAC IN ACEASTA SITUATIE?
Avand in vedere calitatea dvs de chirias,legal raporturile asociatiei se desfasoara prin intermediul proprietarului spatiului cu destinatia de locuit.
Administratorul de imobil are calitatea de angajat al asociatiei,astfel incat orice sesizare se solutioneaza direct cu presedintele=reprezentantul legal al asociatiei.
Pentru solutionare aveti varianta fie, solicitati proprietarului sa se implice direct sa solutioneze situatia cu presedintele de asociatie ,fie sa va incheie procura sa ii reprezentati si aparati interesele in raporturile cu asociatia de proprietari
HG nr 1588/2007 art 12 A lit c) si d) mentioneaza cadrul legal in care proprietarul poate solicita informatii referitoare la calculul cotelor de contributie la intretinere la care ,presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda in termen de 7 zile
Consumul Dv. contorizat la apa trebuie calculat conform pretului din factura. Diferenta intre valoarea totala a consumurilor tuturor apartamentelor si factura se imparte conform cu decizia asociatiei.
Acel mc pe care vi-l pune in plus administratorul reprezinta acea "pierdere", cum mai este numita, dar aceasta cheltuiala trebuie evidentiata separat pe lista cotelor de intretinere.