Am o nelamurire privind modul cum se plateste apa potabila la asociatia noastra de proprietari. Apartamentul nostru este dotat cu apometre iar noi platim apa consumata astfel: 3,35 lei/ metrucub/ perssoana, ceea ce mi se pare cea mai mare aberatie adica daca noi locuim 4 persoane in apartament si am consumat 10 metrii cubi de apa pe luna defapt noi platim 40 de metrii cubi pentru ca suntem 4 persoane, vreau sa va intreb este LEGALA aceasta modalitate de plata???
Va rog sa ma ajutati?
Din felul cum descrieti situatia nu prea iese acest calcul facut de Dv.
3.35 lei/mc este pretul apei reci.
Dv sunteti 4 persoane care au consumat in total 10 mc de apa. Asta inseamna ca platiti 33.5 lei in total.
De unde ati scos 40 mc?
Daca aveti apometre ...nu se mai face niciun calcul pe persoana, ci pe total consum pe apartament.
Posibil sa vi se puna la calcul inclusiv diferente/pierderi
Conform dispozitii in vigoare ,L nr 230/2007 art 10 in calitate de proprietar aveti dreptul la cerere sa vi se puna la dispozitie orice document al socoiatiei,
iar HG nr 1588/2007 art 12 A d) va garanteaza dreptul ca in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere ,daca apreciati netemeinice valorile consum si siumele financiare impuse sa contestati calculul la lista de intretinere la presedintele de asociatie.Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
sa va raspund la intrebare , la asociatia noastra asa se plateste apa este pus si afis cu 3,35 lei/mc/pers si asa ne si iau banii, adica avem 10 mc de apa consumati inmultiti cu 3, 35 de lei 33,5 lei inmultit cu 3 persoasne rezulta un total 105 ron si atata trebuie sa platim.
ati facut vreodata contestatie scrisa la calculul intretinerii din acest motiv ? daca da, care a fost raspunsul oficial ?
ati putea incerca, de curiozitate, sa calculati consumul total al tuturor apartamentelor si sa comparati cu acel consum care apare in factura pe luna respectiva. ar trebui sa fie sensibil egale
dupa cele prezentate de dvs, ar trebui sa aveti in bloc pierderi foarte mari daca sinteti pus la plata suplimentara a unui consum de 3 ori mai mare fata de cel real
Despre contorizarea Dvs. are cunostiinta asociatia? Daca are ,este un abuz evident ceea ce se intampla cu Dvs. Se citesc regulat de catre asociatie indexele contoarelor , sau Dvs. le transmiteti in timp oportun?