avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana cu studii in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana cu studii in strainatate

Cum se poate face angajarea unei persoane cu studii superioare efectuate in strainatate? Trebuie facuta echivalarea diplomei de studii? Puteti sa ma indrumati care este procedura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: demarela , utilizator 15:36, 24 August 2012
1. Trebuie facuta echivalarea si recunoasterea studiilor efectiate in strainatate. In acest sens, persoana respectiva va trebui sa se adreseze Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei.
Detalii gasiti aici:
[ link extern ]

2. Dupa recunoasterea studiilor se poate face angajarea pe un post corespunzator studiilor absolvite.

sau

1. Se poate face angajarea ca muncitor necalificat si apoi dupa recunoasterea studiilor sa se faca modificarea de functie corespunzator studiilor absolvite.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune in ce lege sau care este actul legislativ unde se precizeaza ca trebuie facuta echivalarea?
Nu trebuie sa existe un act normativ care sa prevada expres ca trebuie facuta echivalarea studiilor efectuate in strainatate , acest lucru se deduce din conditiile care trebuie indeplinite la incheierea unui c.i.m. ....

De exemplu, pentru economist trebuie sa se solicite studii economice superioare ... daca acestea sunt efectuate in strainatate atunci trebuei sa fie efectuata recunoasterea diplomei in tara.

Cadru legal specific pentru recunoaşterea studiilor
[ link extern ]
Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator juridic livia_valentina livia_valentina Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma studii medii efectuate in canada pot angaja ... Mateiutza Mateiutza echivalare diploma studii medii efectuate in Canada Pot angaja pe o pozitie care necesita studii medii o persoana care are diploma de studii medii efectuate ... (vezi toată discuția)
Facultate facuta in strainatate ContSters201418 ContSters201418 Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc. (vezi toată discuția)