avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie terasa

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire la care as dori indrumare din partea d-voastra. Locuiesc la etajul 4 intr-ul bloc cu 4 etaje. Mentionez ca in urma ploilor si furtunilor din primavara trecuta am observat infiltratii ale apei. Mentionez ca arhitectura blocului este diferita, adica nu are perfect dreptunghiulara, 2 tronsoane din dreptul a doua camere sunt iesite in afara liniei blocului cu aproximativ 30-40 de cm. Infiltratia s-a produs prin acea sectiune, unde tabla a fost deranjata. Administratorul de asociatie mi-a spus ca acea parte nu e parte comuna, cu toata ca tronsonul e de sus pana jos. Ce ar trebui sa fac in acest caz?
Va mutumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:28, 23 August 2012
Din expunerea dvs rezulta ca deficienta este localizata la nivelul terasei condominiului
Tersasa condominiului constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Practica demonstreaza ca nu este de preferat hidroizolatie partiala care nu asigura nici obtinerea de garantie a lucrarii si de cele mai multe ori nu garanteaza indepartarea deficientelor
In raport de situatia mentionata se impune sa solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui sa se implice concret in interesul general al proprietarilor,in temeiul dispozitiilor in vigoare care il obliga sa asigure buna functionare a partilor comune de constructii si instalatii din condominiu
Administratorul de imobil ca simplu angajat al asociatiei de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna ce lucrari sunt necesare in condomiu,acesta detinand responsabilitatea executarii masurilor/hotararilor/deciziilor dispuse de adunariea generala ,
de presedintele si comitetului executiv al asociatiei de proprietari
De ce nu incercati sa puneti acea bucata de tabla la locul ei initial, poate nu este nevoie sa schimbati membrana hidroizolatoare.:coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc modificata anterior ilegal burga_b burga_b Buna ziua! Sunt Presedintele unei Asociatii de Proprietari de foarte putin timp si (deja) ma confrunt cu urmatoarea problema: Un proprietar de la ultimul ... (vezi toată discuția)