Prin intampinare , paratul raspunde in scris la pretentiile formulate de reclamant prin cererea de chemare in judecata.
Potrivit art. 115 C. proc. civ.:" Întâmpinarea va cuprinde:
1.numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;
2.excepţiile de procedură pe care pârâtul le ridică la cererea reclamantului;
3.răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
4.dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor, dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;
fratele meu a deschis proces de divort.a cerut ca unul din cei doi copii sa ii fie incredintati,instanta i-a incredintat lui pe amandoi.a facut recurs pt ca nu are posibilitatea sa ii intretina pe amandoi,si in sept are termen.ce intampinare trebuie sa faca pana atunci?
1.Hotararea de divort este atacabila cu 2 cai de atac- prima este apelul si dupa judecarea apelului si pronuntarea deciziei instantei de apel se poate formula si recurs.
2.Fratele dvs. va formula intampinare, numai in situatia in care a fost declarat apel si de partea adversa, intampinare care va cuprinde apararea pe care intelege sa o formuleze fata de motivele apelantei.