avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs sau apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs sau apel

ce este o intampinare?si cum se face?
Cel mai recent răspuns: sabadaclarisa , utilizator 12:14, 24 August 2012
Prin intampinare , paratul raspunde in scris la pretentiile formulate de reclamant prin cererea de chemare in judecata.
Potrivit art. 115 C. proc. civ.:" Întâmpinarea va cuprinde:

1.numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;

2.excepţiile de procedură pe care pârâtul le ridică la cererea reclamantului;

3.răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;

4.dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor, dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;

5. semnătura."
































fratele meu a deschis proces de divort.a cerut ca unul din cei doi copii sa ii fie incredintati,instanta i-a incredintat lui pe amandoi.a facut recurs pt ca nu are posibilitatea sa ii intretina pe amandoi,si in sept are termen.ce intampinare trebuie sa faca pana atunci?
De unde ati inteles dvs. ca trebuie sa depuna intampinare?
asa scrie pe citatie.sa depuna intampinare cel mai tarziu cu 5 zile inaintea termenului stabilit.
1.Hotararea de divort este atacabila cu 2 cai de atac- prima este apelul si dupa judecarea apelului si pronuntarea deciziei instantei de apel se poate formula si recurs.
2.Fratele dvs. va formula intampinare, numai in situatia in care a fost declarat apel si de partea adversa, intampinare care va cuprinde apararea pe care intelege sa o formuleze fata de motivele apelantei.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Aveti obligatia de a depune intampinare la dosar cel mai tarziu cu 5 zile.... traznet01 traznet01 Ce inseamna chestia aia :O, si cum pot sa o formulez pentru a o depune. Multumesc (vezi toată discuția)
Ce reprezinta ''intampinarea?'' ioana-mdav ioana-mdav Intr-un proces intre doua societati de asigurari auto sunt chemata ca martor.In citatia inaintata catre mine se precizeaza ca pot depune intampinare.Ce este ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)