avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorii si referendumul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorii si referendumul

Se stie ca domnii procurori au pornit sa cerceteze ei insasi populatia cu drept de vot care au participat la referendum. in urmatorul caz este persoana in cauza este obligata de dea declaratie scrisa??
Se prezinta d-l procuror, la poarta casei lui nea Ion, ii arata o lista cu nume si semnaturi, il intreaba daca recunoaste semnatura aflata in drptul numelui lui.
Nea Ion ii arata b.I.-ul unde se vede clar ca nu a participat la vot fiindca nu are stampila. Procurorul, ii arata Biblia si ii zice sa dea declaratie scrisa ca nu recunoaste semnatura si ca nu a fost la vot.
Nea Ion poate refuza sa nu dea aceasta declaratie scrisa procurorului????
Daca da cum trebuie sa procedeze in cazul in care este silit si purtat la judecatorie.:-/
Daca nea Ion nu da declaratia in fata procurorilor, atunci poate fi acuzat de impiedicarea infaptuirii justitiei si pot fi luate masuri penale impotriva lui.
Dar de ce sa nu dea declaratie ? Sa aiba USL-ul voturi neanulate ? Sau ce?
În opinia mea , nenea Ion are dreptul să nu dea declaraţie şi nici să nu jure. Nu are nicio calitate , nu există un proces penal, şi , oricum, chiar dacă ar fi , el are dreptul la tăcere.
Împiedicare înfăptuirii justiţiei prin ce anume? Nu văd nicio infracţiune de acest gen din partea lui nea Ion, mai degrabă văd nişte acte de crcetare abuzivă.
Cred ca ar trebui sa studiati mai mult Codul Penal, cu conditia sa si intelegeti importanta infaptuirii justitei, altfel vom fi o tara bananiera in care pucistii vor ataca ori,ce conducere existenta, buna sau rea.
Respectarea legilor sunt obligatorii in tarile membre UE ()se presupune ca si la noi la fel ar trebui sa fie, altfel vom avea statutul tarilor africane.
Cum sa nu dai declaratie procurorilor ca nu ai votat daca nu ai votat!!!!! .In opinia mea nea Ion trebuia singur sa faca plangere ca cineva a votat in locul lui , fraudand legea.
Doamnă, vă asigur că l-am studiat îndeajuns codul penal, dar cu toate acestea îmi menţin opinia. Procurorii au putut constata ei înşişi că nea Ion nu a votat , câtă vreme pe cartea sa de identitate nu exista autocolantul cu ştampila care să ateste votul . Drept urmare, ei pot începe urmărirea penală din oficiu împotriva persoanelor care vor fi identificate că au semnat fals . Dvs. aveţi dreptul la propria opinie, aşa cum şi eu am acelaşi drept. Până una alta nu aţi venit cu vreun argument bazat pe vreun text de lege. Dacă o veţi face, poate ne veţi convinge că aveţi dreptate.
Nu domnule, Dupa cum vezi nea Ion nu a comis nici-o fapta, el pur si simplu nu a mers la vot. B.I.ul fara stampila este dovada clara ca nu a mers la vot. De ce trebuie sa dea declaratie in acest sens?? Aici eu cred ca nu se face politica si deci in a aplica legea nu trebuie sa se tina cont de politica. A tiri oamenii in procese penale mi se pare un lucru anormal.
Si acum va rog un raspuns la intrebarea: Cum poate riposta o persoana care nu a comis nici-o fapta dar este tirit in procese penale, pornindu-se de la banala declaratie de martor???.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Dreptul martorului de a nu da declaratie in procesul penal... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Astazi am avut surpriza sa aflu de la procuror ca martorul nu este obligat sa dea declaratie (in opinia procurorului de caz, evident). Cu alte cuvinte, s-ar ... (vezi toată discuția)
Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Incadrare marturie mincinoasa vio99 vio99 Am fost chemat la o declaratie de un procuror in calitate de martor in august 2011 unde am mentionat printr-o declaratie scrisa ca am participat cu alti ... (vezi toată discuția)