avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subiect: coasigurat pt medicul de familie!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subiect: coasigurat pt medicul de familie!

Buna ziua! Eu am contract de munca, sotia nu lucreaza! Anul trecut eu nu aveam contract de munca, sotia avea, iar pe baza aceasta eu figuram ca asigurat la medicul de familie(mi se pare ca sotia a luat o adeverita de la angajator in care se specifica ca eu sunt coasigurat)! Mai este valabila chestia asta anul acesta: ca sotia sa fie coasigurat?
Acum eu am cerut la angajator o astfel de adeverinta pentru a o putea inregistra pe sotia mea ca si coasigurat la medicul de familie! Mi s-a spus ca trebuie sa aduc o adeverinta de la financiar pentru sotie ca nu are venituri din salarii sau alte activitati, plus sa ma duc pe la cnas pentru nu stiu ce act! Din greseala mi-au dat o astfel de adeverinta fara sa le aduc aceste acte! In adeverinta se spune ca eu figurez in evidentele angajatorului cu sotia mea ca si coasigurat(adeverinta este aici : [ link extern ] ... )!
In sistemul SIUI, imediat dupa ce am dus aceasta adeverinta, sotia mea figura ca si asigurata! Zilele acestea am cautat iarasi in siui si sotia mea nu mai era asigurata! Eu apar ca asigurat!
S-au schimbat regulile intre timp? nu a fost buna adeverinta? chiar imi trebuie actele acelea(de la financiar si de la cnas)? Probabil ca trebuie sa intreb si la medicul de familie ce s-a intamplat!
Multumesc!
ps: sper sa ma fi facut inteles :">
pps: nu stiu daca am pus intrebarea pe forumul care trebuie...dar daca moderatorii considera ca nu e pusa bine, sa o mute ca sa-mi rapunda exact

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Adeverinta coasigurat roberto76 roberto76 Buna seara Sotia a terminat concediul de crestere a copilului si la firma la care a lucrat nu s-a mai putut intoarce, contractul fiind intrerupt prin acordul ... (vezi toată discuția)
Coasigurati Mazu85 Mazu85 Buna ziua! Am depus la serviciul financiar al institutiei unde lucrez dosarul cu documentele necesare deducerii de impozit si dobândirii calității de ... (vezi toată discuția)