avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotãrâre judecãtoreascã

Hotararea judecatoreasca a unei instante este valabila si produce efecte pana cand este desfiintata de catre alta instanta superioara prin recurs. Va rog frumos, cine poate sa ma lamureasca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 23 August 2012
recursul ca modalitate de atac a hotararii primei instante sau a instantei de apel, are ca efect direct desfiintarea in total a hotararii atacate, desfiintarea in parte a acesteia, sau prin respingerea recursului, mentinerea ca temeinica si legala a hotararii atacate.
In consecinta prin adminiterea recursului si desfiintarea hotararii atacate solutia este contrara celei pronuntate de instanta ce a emis hotararea atacata.
prin respingerea recursului, este mentinuta hotararea atacata.
daca oferiti mai multe detalii va pot informa strict pe aspectele interesate
Mesaj reeditat
@ bourceanuadrian

Domnule avocat,
Am primit o hotarare favorabila printr-o sentinta data de Curtea de Apel (fond), sectia Contencios administrativ. Aceasta hotarare a fost atacata de parat cu recurs la ÎCCJ, recurs ce se va judeca la anul, in 2013. Pana la judecarea recursului, hotararea data de CA este valabila, produce efecte. Va multumesc.

======

Hotararea C.A. este definitiva ... In contencios administrativ, recursul suspendă executarea , astfel incat hotararea primei instante nu poate fi pusa in executare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac in contencios administrativ actoru_vlad actoru_vlad am avut o cerere la Curtea de Apel - sectia contencios. Obiectul era refuz solutionare cerere. (Institutia x a refuzat nejustificat sa imi solutioneze o ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj impotriva unei sentinte prin care se respinge ca neintemeiata o cerere de interventie in nume propriu a unei persoane lipsite de calitate procesuala Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu C.A. Bucuresti contencios adm. a dat o sentinta prin care respinge ca neintemeiata o cerere de interventie in nume propriu a unei persoane lipsita de calitate ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila ContSters112740 ContSters112740 salut! sunt alex si am o nelamurire acum 2 luni Tribunalul Bt, a pronuntat o sentinta favorabila mie,respectiv plata unei sume reprezentind echivalentul ... (vezi toată discuția)