intr-un bloc doar citeva apartamente sint contorizate pt. apa ;
daca intr-o luna nu se comunica indexul pentru un ap. contorizat, ce consum se trece?
care este prev. legala?
am vazut intr-un mesaj mai jos ca s-ar trece 9mcub calda si 12 rece din oficiu?
administratorul a trecut pt.ap. mai mult decit pt. apartamentele necontorizate
intr-un bloc doar citeva apartamente sint contorizate pt. apa ;
Daca doar cateva sunt contorizate, aplicati aceeasi formula de calcul ca pentru apartamentele necontorizate (pe numar de persoane) si reglati luna urmatoare cand primiti indexurile.
s-a intimplat asa:
- pt. ap. contorizat pt. care nu a fost comunicat indexul administratorul a trecut consumul comunicat pt. luna anterioara si a spus ca trebuia sa treaca din oficiu nu stiu citi mcubi (9 si 12?) ca asa spune legea
- pt.celelalte ap. necontorizate a impartit egal pe numar de persoane, a reiesit 600 lei / ap. cu 2 persoane iar la ap.contorizat 800 lei/2persoane la apa calda
E legal asa ceva?
Daca s-a trecut consumul "comunicat pt. luna anterioara" este normal pentru ca este un consum obisnuit, un consum normal al familiei respective. Iar luna urmatoare cand se citeste efectiv indexul, se poate face regularizarea. Legea de care se spune este de fapt decizia comitetului executiv care a stabilit aceasta modalitate de gestionare a consumului de apa si are acest drept conform legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Asa ca este legala modalitatea dar nu mi se pare normal, in Romania, la actualele preturi si consumuri pe care le mai cunoastem, repet, nu cred ca este normal ca o persoana sa consume lunar apa de 4 milioane lei vechi, asa cum spuneti dumneavoastra.
Avem persoane care consuma normal de la 2-3 m.c. pe luna la 10-15 m.c. de fiecare. Asta poate duce la o cheltuala cu apa intre 20 si maxim 150 lei si nu dublu sau triplu, asa cum apare in mesajul dumneavoastra.
Consum apa pausal
Anca07
S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)