avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... somatii de plata returnate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

somatii de plata returnate

Am expediat prin poştă, cu confirmare de primire, două somaţii de plată pentru răuplatnicii care urmează a fi daţi în judecată. Problema este că acestea mi-au fost returnate, fără a se motiva returnarea lor. Ce ar trebui să fac în continuare pentru a putea să depun totuşi, dosarele la judecătorie?
Mulţumesc antcipat!
Daca ati parcurs procedura prealabila de comunicare somatie,detineti dovada legala ca acesta a fost comunicata dar nu a fost ridicata de catre rau platnic,din punct de vedere legal,dvs ati respectat procedura
Va revine dreptul sa continuati procedura de recuperare restante in instanta,unde urmeza sa depuneti in copie si dovada comunicarii somatiei de plata
Nu deschideti plicurile returnate si le atasati la documentele pentru instanta, impreuna cu recipisa de la posta. Asta va fi dovada ca i-ati notificat.

Somatii nu trimite decat judecatoria, asociatia de proprietari notifica.
ursulina a scris:
Problema este că acestea mi-au fost returnate, fără a se motiva returnarea lor.

Motivul returnarii este consemnat pe plic de catre postas. Cititi cu atentie si o sa gasiti.
Dar asociatia nu este obligata sa notifice restantierul. Conducerea asociatiei face aceste notificari pentru ca asa sunt sanse ca unii restantieri sa-si plateasca debitele, scutind astfel partile de un proces in instanta.
Este adevarat ca si in instanta, daca asociatia prezinta, pe langa toate celelalte documente si dovezi ce insotesc cererea de chemare in judecata, si dovada notificarii, instanta va tine cont.
Dar, repet, nu este obligatorie ca si procedura prealabila si puteti actiona in instanta un restantier oricand, dupa 90 de zile de neplata, fara notificare sau alta procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata la avizier floripruna floripruna Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui ... (vezi toată discuția)
Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi transmisa o notificare debitorului ? rolex rolex In cadrul unui contract comercial o clauza prevede ca creditorul poate cere unilateral prin notificare inaintata prin executorul judecatoresc ca contractul ... (vezi toată discuția)