avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire concediu de crestere a copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire concediu de crestere a copilului pana la 2 ani

Rog cine stie sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari:
1. La 24 septembrie 2012 copilul meu implineste varsta de 2 ani. La ce data trebuie sa ma intorc la serviciu 24 sau 25 septembrie?
2. Cu cat timp inainte trebuie sa depun angajatorului cererea de revenire la locul de munca?
3. Pot fi concediata la data revenirii la serviciu sau sunt protejata timp de 6 luni dat fiind ca am nascut in 2010?
4. Care este legislatia care reglementeaza conditiile revenirii in campul muncii pentru mamele aflate in CCC?
Astept raspunsurile dvs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 28 Mai 2013
@ norac

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

Asadar, dvs va trebui sa va reluati activitatea in data de 18.06.2013.
multumesc :)
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sunt invatatoare si momentan ma aflu in concediu pentru ingrijire copil. Cererea de concediu am facut-o pentru doi ani, fetita avand acum 10 luni.Din cauza unor probleme m-am hotarat sa incep munca mai devreme, respectiv in luna iulie cand implineste fetita un an.Cand am fost sa-l anunt pe director de hotararea mea acesta mi-a spus ca nu se poate deoarece cererea a fost facuta pe doi ani si postul este dat vacant pentru inca un an.As vrea sa stiu daca:
1. Am dreptul sa ma intorc la munca atunci cand doresc indiferent pe ce perioada am facut cererea?
2. Beneficiez de stimulentul de insertie pana implineste fetita varsta de 2 ani?
1. Aveti dreptul sa suspendati CCC si sa reluati activitatea oricand doriti dvs.

2. Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.

3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010

Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...
Fiind vorba despre sectorul bugetar, atunci exista problema declararii postului vacant asa cum ati sustinut si dvs.
Din moment ce a declarat postul vacant exista posibilitatea concedierii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)