Buna ziua,
am o srl infiintata in 2004 cu 2 asociati, cod caen 5221 si cu punct de lucru.
Nu am desfasurat activitate niciodata. In anul 2009 am solicitat suspendarea activitatii societatii pe o perioda de 3 ani. In momentul de fata a expirat termenul in care a fost suspendata activitatea societatii si ambii asociati dorim inchiderea acesteia.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. se pot inchide atat societatea cat si punctul de lucru in acelasi timp sau este nevoie ca punctul de lucru sa fie inchis inainte?
2. daca se pot inchide ambele in acelasi timp, trebuie specificat in hotararea aga acest lucru? Daca se poate un model v-as fi recunoscatoare.
3. daca in actul constitutiv sunt specificate urmatoarele: <In caz de dizolvare societatea intra in lichidare. Lichidarea se face de catre lichidatorii numiti de AGA sau de catre asociati, cu respectarea formelor si a procedurii prevzute de lege>, trebuie sa numim un lichidator sau nu este nevoie daca ambii suntem de acord?
4. ce reprezinta dovada acordului creditorilor privind stingerea pasivului sau regularizarea lui? De unde obtin aceasta dovada?
Chiar sunteti consilier juridic?
Prin dizolvarea societatii se "inchide" tot, nu este nevoie sa "inchideti"(sa radiati) mai intai punctul de lucru. Desi aveti stipulat acel paragraf cu lichidarea, in situatia in care cei 2 asociati se inteleg cu privire la impartirea bunurilor care exista in societate, veti scrie ca:
Cei 2 asociati au hotarat dizolvarea societatii fara lichidare. Si acum variantele: 1. Daca exista bunuri, descrieti modul cum isi impart acele bunuri, masini, terenuri, case, calculatooare, etc. cu toate caracteristicile lor, adica teren in suprafata de... inscris in CF ....,2.Daca nu exista nimic de impartit spuneti ca nu exista, si mai scrieti ca societatea nu are datorii...