avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz 20 zile lucratoare - desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz 20 zile lucratoare - desfiintare post

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

la un punct de lucru s-a desfiintat un post si angajatului i s-a preaviz de 20 zile lucratoare in perioada 20.08- 14.09.12, insa salariatul a venit la munca in data de 20.08 a stat 3 ore , a plecat si nu a mai venit de atunci.
Cum procedam in acest caz? il facem referat pentru absente nemotivate, suspendam activitatea ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 11:47, 24 August 2012
Puteti sa il pontati absent nemotivat si sa ii faceti decizie de suspendare CIM conform art. 51(2) si operati in revisal, iar la data de 17.09.2012 ii incetati CIM conform art. 65 din CM republicat.
Parerea mea este sa nu va mai complicati cu "o eventuala cercetare disciplinara" - nu merita.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
SimonescuC, utilizator
eu cred ca ar trebui sa faceti si o cercetare disciplinara daca ii defaceti cim disciplinar...desigur depinde de post, daca ii renteaza sa va dea in judecata...
e mai simplu sa-l trec nemotivat, decizie suspendare , la terminarea preavizului, decizie incetare suspendare si apoi decizie incetare cim

mai era ceva de genul ca la desfiintare post ar trebui platit 8 ore si salariatul sa lucreze 4 ore /zi, este vreo baza legala ? mentionez ca nu avem contract colectiv de munca
anymaryh, utilizator
4 ore/zi in perioada de preaviz, care eventual poate fi realizata inclusiv prin cumul adica 10 zile cu 8 ore/zi, iar pentru restul nu se mai prezinta la serviciu (oricum plata era integrala pentru perioada de preaviz), numai daca in RI al unitatii, sau poate CIM, daca exista o astfel de prevedere.
Altfel va trebui sa lucreze integral norma de munca din CIM.
SimonescuC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim absente nemotivate preaviz madina71 madina71 Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, ... (vezi toată discuția)
Absentare in preaviz dragoslavele dragoslavele Un angajat in preaviz nu se prezinta la locul de munca cele 4 ore prevazute de codul muncii. Cum procedeaza angajatorul? (vezi toată discuția)