Buna ziua!
In urma divortului din oct 2008, instanta a hotarat ca apartamentul in care locuiam sa ramana fostei sotii in urmatoare conditii:
1) fosta sotie sa noveze contractul de credit ipotecar in care figuram ambii ca imprumutati de catre banca, in sensul scoaterii mele din postura de debitor sau garant catre banca
2) fosta sotie se obliga la plata unei sulte lunare catre mine pana in oct 2018 inclusiv
Dat fiind ca 1) nu a fost indeplinit si ptr indeplinirea 2) mai sunt peste 6 ani iar in Cartea Funciara nu a fost operata decizia instantei, va rog sa-mi spuneti daca ma pot considera inca coproprietar al acelui apartament, eventual cand/cum ar inceta aceasta pozitie a mea.
Din cate am inteles de la banca, novarea acestui contract de credit este dificila si totul sta in posibilitatea fostei sotii de a prezenta garantiile cerute de banca.
In cazul imposibilitatii fostei sotii de a nova acest contract de credit, pot fi indreptatit la denuntarea tranzactiei de partaj?
Multumesc.
Partaj divort
gap01
Buna ziua!
1. In cazul unui partaj finalizat printr-o tranzactie prin care fostii soti au convenit ca imobilul proprietate comuna sa fie atribuit unuia ... (vezi toată discuția)