1. In cazul unui partaj finalizat printr-o tranzactie prin care fostii soti au convenit ca imobilul proprietate comuna sa fie atribuit unuia dintre ei, celalalt fiind beneficiarul unei sulte corespunzatoare cotei-parti din dreptul sau de proprietate asupra imobilului, m-ar interesa care este momentul in care are loc transferul dreptului de proprietate asupra imobilului respectiv, practic cand inceteaza starea de coproprietate (ce anume operatiune trebuie indeplinita pentru ca din punct de vedere juridic sa se poata retine transferul acestu drept).
2. Prin hotararea de divort care consfinteste si invoiala partilor privitoare la partaj, instanta dispune ca partile sa faca demersurile necesare privitoare la novarea contractului de credit ipotecar (ref. la imobilul in discutie), in care ambii soti figurau ca imprumutati. In ipoteza in care sotia careia i-a fost atribuit bunul in proprietate nu poate aduce garantiile cerute de banca si, pe cale de consecinta, nu poate opera novarea contractului, sotul poate denunta tranzactia de partaj?
Partaj voluntar
liliachina
Buna ziua!
Ar putea cineva sa-mi raspunda, va rog, la urmatoarea chestiune: suntem 3 mostenitori ai unui imobil si ne-am decis sa facem un partaj voluntar, ... (vezi toată discuția)