Buna ziua!
Ar putea cineva sa-mi raspunda, va rog, la urmatoarea chestiune: suntem 3 mostenitori ai unui imobil si ne-am decis sa facem un partaj voluntar, adica eu sa cumpar partile celorlalti, platindu-le sultele corespunzatoare.
Tinand cont de faptul ca acesti bani ii voi plati impreuna cu sotia (care contribuie in mod egal), ma intereseaza sa stiu daca sotia va figura apoi ca proprietara pe acest act de partaj.
Va multumesc.
doar in ceea ce priveste cotele ce le veti achizitiona de la ceilalti frati, sotia dvs va dobandi si dansa drept de proprietate.
in ce priveste cota dobandita de dvs prin mostenire , sotia nu va avea nici un drept .
Va fi coproprietar si sotia dumneavoastra , recomand partajul voluntar judiciar , in care sa incheiati si o tranzactie , in forma scrisa , care consfinteste invoiala erezilor , (printre care mentionez acordul de vointa al dumneavoastra si al sotiei cu privire la plata sultelor.)
Partaj succesoral
stanceni
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie:
Doresc sa cumpar un teren asupra caruia trebuie sa se dezbata succesiunea, insa unul ... (vezi toată discuția)