avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ VOLUNTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ VOLUNTAR

Buna ziua!
Ar putea cineva sa-mi raspunda, va rog, la urmatoarea chestiune: suntem 3 mostenitori ai unui imobil si ne-am decis sa facem un partaj voluntar, adica eu sa cumpar partile celorlalti, platindu-le sultele corespunzatoare.
Tinand cont de faptul ca acesti bani ii voi plati impreuna cu sotia (care contribuie in mod egal), ma intereseaza sa stiu daca sotia va figura apoi ca proprietara pe acest act de partaj.
Va multumesc.
Da. Va fi coproprietara alaturi de dumneavoastra pe cotele pe care le cumparati de la ceilalti.
doar in ceea ce priveste cotele ce le veti achizitiona de la ceilalti frati, sotia dvs va dobandi si dansa drept de proprietate.
in ce priveste cota dobandita de dvs prin mostenire , sotia nu va avea nici un drept .
Va fi coproprietar si sotia dumneavoastra , recomand partajul voluntar judiciar , in care sa incheiati si o tranzactie , in forma scrisa , care consfinteste invoiala erezilor , (printre care mentionez acordul de vointa al dumneavoastra si al sotiei cu privire la plata sultelor.)
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral stanceni stanceni Buna ziua, As dori sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren asupra caruia trebuie sa se dezbata succesiunea, insa unul ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Salut tuturor sunt comostenitor împreună cu încă doi ai unei ... cochintu cochintu Salut tu tutor sant comostenitor impregnated cu alti doi a unei proprietăți mai precis a unui apartament compus din 2 camere.as dori un răspuns din partea ... (vezi toată discuția)