avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- ce-mi revine si care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- ce-mi revine si care sunt costurile?

in timpul casatoriei eu si fostul meu sot am cumparat un teren si parintii mei mi-au cumparat masina dar sotul meu a trecut-o pe numele lui,in urma cu 2 ani am divortat si ceea ce eu vreau sa stiu ce mi se cuvine mie si cam cat ar costa un partaj.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 20:57, 24 August 2012
Terenul se partajeaza in mod egal iar asupra masinii chiar daca este pe numele lui , faceti dovada ca parintii au fost cei care v-au dat banii, ca si o donatie. Orice inscris sub semnatura privata prin care se mentioneaza ca parintii v-au dat acea suma. Daca partajul se face prin notariat, taxele sunt conforme cu grila notariala a zonei in care fiinteaza imobilul. Pentru masina sunt destul de mici. Daca se face prin instanta, in cazul in care nu ajungeti la o intelegere pe cale amiabila, taxele sunt cele impuse de valoarea expertizata a imobilului si a masinii, precum si onorariu avocat, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare teren între membrii familiei vladxela vladxela Poți vinde un teren între membri familiei cu 1 leu și taxele notariale să fie la grila zonei? Mă interesează să avem contract de vânzare-cumpărare, nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar ContSters331114 ContSters331114 Buna seara. Am o intrebare referitoare la trecerea unui apartament de pe numele parintilor (in cazul de fata socrii mei) pe numele sotului si al meu. Ma ... (vezi toată discuția)
Valoarea actelor notariale DianaLL DianaLL Buna ziua ! Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor? Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor ... (vezi toată discuția)