avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit franci elvetiei_Comision de administrare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit franci elvetiei_Comision de administrare credit

Am contractat in 2007 un credit in CHF cu dobanda variabila.
In contract am specificat ca mi se aplica un comision de administrare de 0.2% cu posibilitatea ca din al doailea an de creditare sa se renunte la el.
Am facut o solicitare catre banca pentru o intalnire in vederea discutarii pe acesta problema. Banca in mosul caracterist, mi-a raspuns ca nu poate renunta la comision, pentru ca acest comision acopera costurile pe care le are banca pt mosnitorizarea creditelor. Adica mie imi percepe aproximativ 500 de lei pe luna pentru acesta monitorizare. Solicitatea mea privind o intalnire cu un reprezentatnt al bancii a ramas fara raspuns. Totusi in aceeasi zi cand am primit hartia cu raspunsul am fost sunata de cineva de la banca, care mi-a cominicat ca daca vin Raiffeisen cu constul de salariu, poate or sa stea de vorba cu mine. Mi se pare strigator la cer acest santaj. Cum sa procedez in conditiile in care nu am nimic scris ci doar o convorbire telefonica. Sa accept sa transfer contul de salariu la ei?
astept cu nerabdare raspuns!
Cel mai recent răspuns: oana ristea , utilizator 12:03, 9 Septembrie 2012
1. Tot ce solicitati bancii, faceti-o scris, nu telefonic. Orice solicitare, trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire si nu inainte de a face o copie xerox dupa ceea ce doriti si asteptati raspunsul in 30 de zile sau prin e-mail si pastrati ceea ce trimiteti si primiti in mail-ul dvs;
2. Nu sunteti obligata sa ridicati salariul de la banca la care aveti creditul. Dezavantajul, in care hotarati sa aveti contul de salariu la banca respectiva, va fi ca vi se va bloca contul in cazul in care nu va veti achita ratele. Nu se va tine cont de faptul ca, sa zicem, sotul este somer, ca aveti datorii la intretinere sau lumina, etc. Cu alte cuvinte, va veti trezi fara bani.
3. Faceti copii xerox dupa contractul de credit si graficul de rambursare si consultati un avocat in drept bancar. Numai el/ea va poate lamuri.
4. Aveti grija ce vorbiti la telefon cu reprezentantii bancii! Se inregistreaza tot!

Succes!
multumesc de mesaj....evident ca toate solicitarile le-am facut in scris si cu nr de inregistrare.
acum am constat cand am cerut un scadentar ca mi s-a perceput inclusibv comision de dmnistrare cont curent desi in aditionalul care mi l-a trimis banca dupa ordonanta 50 (pe care nu l-am semnat) scrie ca nu se mai percepe.
revin la subiectul legat de comisionul de administrare.
deoarece in contract articolul legat de acest subiect spune ca in al doilea an de creditare banca poate renunta la comisionul de administrare credint, nu era normal sa spuna si conditiile.
ce parere aveti - banca ar trebui sa-mi raspunda la solicitarea mea de a-mi prezentra conditiile cand se renunta si conditiile cand nu se renunta la acest comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale - comision administrare maraz maraz Am luat un credit de nevoi personale in anul 2009 de 20452lei,cu rata fixa,pe 10 ani.Rata totala lunara este de 443lei iar aceasta include si comisionul de ... (vezi toată discuția)
Comision amdinistrare cont aferent unui credit ipotecar bluetweety bluetweety Buna ziua, Poate percepe o banca un comision de administrare cont curent in conditiile in care acel cont este folosit strict pentru plata ratelor la un ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont poprit-comisioane alonia14 alonia14 Buna ziua ! As dori sa stiu care este modalitatea in care pot inchide un cont poprit, in conditiile in care desi acel cont este in inactivitate de mai multi ... (vezi toată discuția)