avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision amdinistrare cont aferent unui credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision amdinistrare cont aferent unui credit ipotecar

Buna ziua,

Poate percepe o banca un comision de administrare cont curent in conditiile in care acel cont este folosit strict pentru plata ratelor la un credit ipotecar?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:17, 29 Februarie 2020
Din pacate, da, banca poate percepe un comision de administrare pentru orice cont, indiferent de scopul pentru care acesta a fost descris, cu atat mai mult cu cat acest cost, cel mai probabil, a fost cuprins in contractul de credit semnat la acordarea creditului ipotecar si/sau in cererea de deschidere a contului.
Multumesc pentru raspuns. Nu a fost introdus in niciunul din documentele mentionate de d-voastre. Banca invoca art.36 din OUG 50/2010 pt.acest comision.
Contul curent deschis la Bancă este universal. Îl puteți folosi pentru orice alte operațiuni.
Orice cont curent deschis la o Bancă este UNIVERSAL. Nu există cont de credit, cont de pensie, cont de alocație, cont de salariu.
Același cont curent deschis la orice Bancă, este folosit pentru toate operațiunile bancare posibile.

Sunt și bănci care nu percep comision de administrare cont. Alte bănci nu percep comision nici la ridicarea de numerar de la ATM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision banca sod54321 sod54321 De curând am schimbat banca la care mi i se virează salariul de către angajator, de la BRD la BT. Am constatat ca la operațiune bancara de primire a ... (vezi toată discuția)
Contracte aditionale credite aio aio Buna ziua. detin un credit pentru nevoi personale la alpha bank. Este corect ca in scadentarul estimativ prezentat in draftul bancii sa fie toate ratel, in ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont curent mirelastc mirelastc Buna ziua! Am un contract de credit pentru nevoi personale cu garantie ipotecara la care, pe langa rata stabilita conform graficului , mai platesc la ghiseu o ... (vezi toată discuția)