avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision administrare cont curent
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision administrare cont curent

Buna ziua!
Am un contract de credit pentru nevoi personale cu garantie ipotecara la care, pe langa rata stabilita conform graficului , mai platesc la ghiseu o suma de bani(0,35 euro si apoi 0,75 euro) ca si comision de administrare pentru contul curent.
In contract nu a fost cuprins acest comision si nu este mentionat nicaieri cuantumul acestuia.
Este legal acest comision in aceste conditii?
Si modificarea lui fara notificare, mai ales?
Pot refuza sa platesc acest comision fara sa apar ca si datoare in cazul in care platesc rata conform graficului de plati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 18:00, 12 Iulie 2009
Dvs. aveti deschis si un cont curent la acea banca, si pentru contul curent ati semnat o alta conventie decat contractul de credit. Comisioanele de administrare a contului curent sunt separate de cele aferente creditului, si cat timp veti avea contul curent aveti obligatia sa platiti c-val. comisionului. Evident, fara sa aveti un cont curent la banca respectiva, nu va puteti plati ratele, deci ca sa aveti un credit, trebuie sa aveti intai un cont curent deschis. Comisioanele de cont curent se modifica in conformitate cu prevederile conventiei de cont curent incheiata cu banca - de obicei prin afisare la sediile bancii. Imediat ce va inchideti creditul va puteti inchide si contul curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)
Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Comisioane de intretinere a contului: 50 euro pe luna nicoleta dalia nicoleta dalia este posibil ca banca sa maresca comisionulk de intretinere a contului si astfel rata sa creasca? ce pot face acuma ca platesc intretinerea contului 50 euro ... (vezi toată discuția)