Buna seara,
Ma numesc Costache Raluca si doresc sa va adresez o intrebare referitoare la o problema familiala cu care ne confruntam de aproximativ 15 ani. este vorba despre fratele meu in varsta de 33 de ani care incepand de la varsta liceului fura din casa si vinde fura bani orice, nu munceste, joaca la jocuri de noroc, este implicat in mai multe procese de frauda pe internet, a fost inselat de niste "smecherasi" si a preluat o firma cu 30000euro datorii, datorii la telefoane, etc. sintem disperati stam permanent in teroare deoarece am incercat sa l scoatem din aceste probleme pe motive medicale si va dati seama ca nu e usor mai ales cand acele persoane sint infractori de cartier si locuiesc langa noi. ne pune si pe noi si pe el in pericol.mentionez ca la varsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu schizofrenie. ce putem face cu el in aceste conditii? il putem reclama la politie? am ajuns la capatul rabdarilor. il putem institutionaliza etc? va multumesc f mult pentru raspuns!
hm! grea situație : puteți trece la fapte cu cele două variante ale dvs., problema ar putea fi soluționată definitiv dacă ați obține un certificat medical de la L.S.M din care ar putea rezulta LIPSA de discerământ, eventual serios afectat.L-ați putea scoate de sub răspunderea faptelor sale în raport cu acei indivizi.Puteți solicita si celelalte două variante ale dvs. dar sunt slabe speranțe : chiar îl vreți după gratii ? ori la regim de instituționalizare ? Eventual va primi o condamnare cu suspendare sub condiția termenului de încercare.Pate ar fi mai bine să aveți discuții serioase cu el, ori evacuarea din acea proprietate (bănuiesc că NU este a lui):Ar mai fi multe variante dar umane.
multumesc pt raspuns. toate variantele sugerate de dvs sint ok pina la momentul evacuarii din spatiu.unde ? in strada? de aceea am luat in considerare varianta dupa gratii si in siguranta si el si noi decat in strada in conditiile date. e adevarat ca la noi dupa gratii nu e ca in orice tara civilizata dar sintem 3 persoane blocate din cauza lui din toate punctele de vedere
iar referitor la alte variante mai umane va pot asigura ca in cei 15 ani am incercat orice. Ne am resemnat si cu ideea ca asa este vointa lui Dumnezeu si tuturor celor care au impresia ca vor sa scapam de el etc le spun ca se inseala si va rog sa l luati pentru 6 luni la dvs sa vedem cum veti vedea situatia dupa. Nu e nimeni rau intentionat dar sintem realisti. ceea ce am relatat nu e decit o parte din ceea ce face.
mmda ! am înțeles.Fratele dvs. este pe un drum rătăcit și pierzător.Păcat că nu-și revine la vârsta ce-o are.Vă voi expune următoarele : Eu NU sunt teolog și NU doresc să mă amestec în acel domeniu dar puteți urma cel puțin 2 căi : a) calea Domnului (NU cunosc orientarea dvs. religioasă dar Domnul este unul pt. noi toți, EL poate face întotdeauna minuni-depinde de planul LUI și de relația dvs. cu EL.Puteți face un ultim efort omenesc înainte de a apela la legile pământești : consultați un preot călugăr de la o mănăstire ce vă va apărea în vis rugându-vă în fiecare noapte.Acel preot vă va spune ce aveți de făcut, eu nu vă pot spune mai multe, NU e recomandat pe acest forum.) b) pt. a-i aplica o corecție fratelui dvs., și a-l readuce la realitate, trebuie să respectați interiorul termenului de 2 luni de la comiterea vreunei infracțiuni împotriva familiei pt. a-l deferi Legii.Plângerea penală se depune la Poliție sau la Parchetul d.p.l. Judecătoria localității dvs.Dacă sunteți din București, depuneți în acel sector de domiciliu.Trebuie să dovediți cu probe concrete : cu martori, cu înscrisuri, video-audio, foto etc Totuși : cine-i furnizează hrana zilnică ? Cine-l ”sponsorizează” financiar ? Cine-i procură îmbrăcămintea ? Cine plătește taxe și impozite pe acel imobil ? Se poate ”umbla” serios și aici.
da multumesc pentru indrumari dar ce rugaciune anume ar trebui sa fac ? bineinteles ca mergem pe calea aceasta inainte de toate si sintem constienti si credem faptul ca NUMAI DUMNEZEU DACA VREA FACE MINUNI pentru ca totul de la EL vine spre indreptarea noastra! daca puteti sa mi dati mai multe amanunte. toate necesitatile lui sint sustinute de familie bineinteles. multumesc!
si multumim pentru faptul ca sinteti un bun samarinean si ajutati lumea cu raspunsurile dvs!
[folositi va rog, butonul editeaza cand aveti ceva de adaugat, multumesc]
voi fi sancționat de acest forum dacă încalc Regulamentul, totuși foarte pe scurt puteți folosi 2 căi în fiecare seară : una a subconștientului dvs prin simpla repetare în deplină liniște în pat până ce adormiți foarte pe scurt a ideii de urmat pe cale religioasă : la ce mănăstire voi găsi acel . . . . (nu pot spune mai mult) ; cealaltă : 1) o scurtă și simplă rugăciune (pe care o cunoașteți, dacu nu cunoașteți căutați pe Internet una care vă intră la suflet, cu siguranță vă place o zi, un număr, o culoare, un loc din această lume etc etc : așa e și cu acea rugăciune) către Tatăl ; 2) simplu : Tatăl nostru.Este bine să respectați și să aplicați cu prioritate Legile Lui apoi, pe cele pământene : în speță, Legea Penală (dacă nu mai e nimic de făcut cu fratele dvs.)