avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servicii religioase private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servicii religioase private

Bună ziua,
Aș dori să știu cum pot oferi consultanta pe teme religioase dar fără să pară înșelătorie? Mai exact aș dori să fac exact ce face biserica ortodoxă, să spun rugăciuni, să mă rog pentru alte persoane și pentru asta, exact ca și biserica ortodoxă să primesc donații. Un fel de biserică privată. Există avocați sau firme care mă pot ajuta sa organizez legal această afacere? Evident că doresc să plătesc pentru consultanță. Vă mulțumesc
((((E fabuloasa întrebarea problema cu biserica creștină sau chiar cu alte religii este ca au în spate o istorie,o tradiție o poveste de de la câteva sute la
doua mii de ani.Dvs sunteți un.guru un sfânt,un iluminat ați avut ,,o relevatie" ați văzut o lumina etc.?Cred ca pana la forma de organizare ar trebui sa mai lucrați la povestea pe care vreți sa o , vindeti",sa găsiți adepții și apoi se găsesc.variante...Oricum e o idee buna de afacere..
Există avocați sau firme care mă pot ajuta sa organizez legal această afacere?

legal nu puteti face... in ce calitate ati face aceste rugaciuni... pe bani ? Va faceti pfa ? :))
Vă mulțumesc pentru răspuns. Mă gândesc că fiecare persoană se roagă, nu cred că poate dovedi un judecător că rugăciunile mele nu ar avea efect și cele ale unui preot ar avea efect. Din moment ce preoții pot citi dintr-o carte un text, așa pot și eu, nu poți să spui că eu înșel pe cineva. Eu vreau doar să spun o rugăciune, aceeași rugăciune pe care o spun și ei și să cer ajutorul lui dzeu pentru persoana care mi-a făcut o donație. Din moment ce statul român nu le cere acestor indivizi vreo dovadă că ceea ce spun are efect, mă gândesc că nici mie nu-mi vor cere explicații. Și normal că, fiind un om corect, vreau să îmi plătesc taxele către stat. Pot face un PFA și pot plati 10% din venituri? Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

((((E fabuloasa întrebarea problema cu biserica creștină sau chiar cu alte religii este ca au în spate o istorie,o tradiție o poveste de de la câteva sute la
doua mii de ani.Dvs sunteți un.guru un sfânt,un iluminat ați avut ,,o relevatie" ați văzut o lumina etc.?Cred ca pana la forma de organizare ar trebui sa mai lucrați la povestea pe care vreți sa o , vindeti",sa găsiți adepții și apoi se găsesc.variante...Oricum e o idee buna de afacere..

Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Nu pot face un PFA și nu pot oferi consultanță?
Nu cred că este interzis să pun rugaciuni pentru mine sau pentru alte persoane.
Lumea trebuie sa evolueze, apar meserii noi.
M-aș fi bucurat să primesc și răspunsuri serioase.

gi-jane2 a scris:

Există avocați sau firme care mă pot ajuta sa organizez legal această afacere?

legal nu puteti face... in ce calitate ati face aceste rugaciuni... pe bani ? Va faceti pfa ? :))

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pfa presupune sa fiti persoana autorizata, pe dvs cine va autorizeaza in ale rugatului ?
In ce domeniu sa acordati consultanta, ce specializare aveti? Ce va recomanda pt asta, " vocea si talentul?"
Bine, sunt convinsa ca exista cai ( caen-uri) prin care sa reusiti sa luati banii de la fraieri.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)