avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am depus cererea de divort, din culpa sotului.
sotul solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna.
daca accept, ca sa nu mai lungim procesul, influenteaza asta incredintarea fetitei catre mama?
are vreo importanta daca desfacerea casatoriei are loc din culpa comuna si nu din culpa unuia dintre soti ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:48, 24 August 2012
Nu cred ca are importanta mai ales in cazul in care solicitati instantei sa nu descrie in totalitate motivele de divort.
Daca sotul este de acord cu incredintarea copilului catre mama, nu are relevanta culpa comuna.
Daca nu a depus intampinare sau cerere reconventionala prin care sa solicite incredintarea catre el, nu are importanta.
acum el nu cere incredintarea copilului, dar daca vreodata se razgandeste, sau doar ca sa ma sicaneze, poate cere de exemplu custodie comuna ?
atunci, conteaza ca divortul a fost din culpa comuna ?
Da, poate sa ceara reincredintarea copilului, pana la majoratul acestuia, dar dupa varsta de 10 ani este si copilul audiat. In acest caz nu are nicio relevanta ca ati divortat din culpa comuna.
Nu, atata timp cat ati fost de comun acord sa divortati. Dar puteti, pentru a fi impacata cu ideea asupra culpei comune, daca aveti motive temeincie, sa solicitati desfacerea casatoriei numai din culpa lui, a sotului.

Alte discuții în legătură

Divort cristea adrian cristea adrian SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)