avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

am un testament lasat de mama mea care a dorit ca dupa moartea dumneaei sa-mi lase toate bunurile mobile si imobile. mai am 5 frati. intrebare: in cazul in care unul dintre frati nu este deacord cu testamentul, mie ce cota mi se cuvine din casa parinreasca?(tatal meu decedat de 8 ani, mama de aproape 1 an.Nu a fost dezbatuta nici mostenirea dupa tata.
Cel mai recent răspuns: bunea_lili , utilizator 20:03, 28 August 2012
Dvs. aveti parte de o cota majoritara din cota mamei care avea dreptul la 5/8 (1/2 partea ei din casa si cota pe care o mostenea de la sotul sau la concurenta cu copiii) din casa daca se dezbatea succesiunea de pe urma tatalui.. Fratii dvs. sunt si ei mostenitori rezervatari si au dreptul la o cota din mostenirea de pe urma mamei. La succesiunea de pe urma tatalui toti fratii aveti cote egale in concurs cu mama.
cat este cota care se cuvine fratilor rezervatari din dreptul mamei?
un testament trebuie prezentat in fata unui notar intr-un anumit termen de la deces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament fara succesiune 10129 10129 Acum 2 ani parintii mei care au un loc de casa si respectiv casa construita de ei s-au gandit sa doneze jumatate din teren fratelui meu pentru a-si construi ... (vezi toată discuția)
Testament sau succesiune, care e soluția pentru a intra mai ușor în posesia unei moșteniri? teo.tec teo.tec Situatia initiala: o familie normala formata din 2 parinti plus 3 copii (la tara). Situatia actuala: 1) tatal a decedat (de 10 ani) 2) unul dintre frati a ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de mostenire baderca2 baderca2 V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 4 ani (nu am facut succesiunea), iar mama mea acum 4 luni si a ramas casa parinteasca ... (vezi toată discuția)