avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in legatura cu succesiune-succesiuni defuncti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in legatura cu succesiune-succesiuni defuncti

Buna seara....Ma confrunt cu anumite probleme legate de succesiune...Bunicul meu,e decedat in 1988,mama mea decedata in 1994,iar bunica decedata in 3 mai 2012....Mostenitori sunt 3 la numar,eu ca nepoata,plus 2 unchi,care sunt de acord sa renunte la partea lor in favoarea mea...Nelamuririle mele sunt.....
Cate succesiuni trebuie sa fac?
Daca bunicul a decedat de 24 de ani,se mai face succesiune dupa el?
Daca bunica a decedat de 4 luni,se mai plateste succesiune dupa ea?
Precizez ca,nu s-a dezbatut nici o succesiune ptr niciunul dintre defuncti,iar mie,imi sunt necesare,ptr a putea obtine titlul de proprietate,adica cadastru si intabulare....Mentionez ca,inainte de decesul bunicii,sa deschis o actiune de uzucapiune,deoarece terenul si casa,le stapaneste din 1970,iar pe vremea aceea,se faceau roluri la primarie,dupa care,sau platit impozitele aferente...
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:15, 24 August 2012
Se dezbat toate succesiunile succesiv, insa atentie ce intra in masa succesorala, in dezbaterea la notariat tb sa aveti titluri proprietate.
Mergeti la notar cu actele si vedeti ce zice.
Daca vor exista probleme veti ajunge la instanta probabil cu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. ... Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. În încheierea succesorală au fost evidențiate opțiunile succesorale ale celor doi frați ai ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)
Legea nr.18/1991 a fondului funciar petreica petreica buna ziua, va rog sa ma ajutati la acesta Intrebare In 1992, bunica mea a decedat In 1994, sa emis un titlu de propietate de 3 hec pe legea nr 18/1991 pe ... (vezi toată discuția)