avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. ...

Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. În încheierea succesorală au fost evidențiate opțiunile succesorale ale celor doi frați ai mei, care sunt înregistrate în RNNEOS. În declarațiile de renunțare a succesiunii legale, făcute la notar, scrie că, citez, ,,Declar prin prezenta că renunț în mod expres, în conformitate cu prevederile art. 1100 din Codul Civil, coroborate cu cele ale art. 1120 din Codul Civil, la succesiunea defunctei... și a defunctului... Totodată, declar că nu am făcut nici un act de acceptare tacită a succesiunii, dintre cele prevăzute de art. 1110 din Codul Civil.''.

Defunctul și defuncta sunt bunicii mei și mama noastră, fiica lor, a decedat după moartea acestora. Frații mei au renunțat la succesiune și nu au făcut nici un act de acceptare tacită a succesiunii. Bunicii mei au avut doi copii, unchiul meu, care este în viață, și mama mea. Nu s-a făcut nici un act, testament sau donație pe numele unchiului meu sau a mamei mele în RNNEL, titlurile de proprietate sunt, în continuare, pe numele bunicilor! După ce a decedat mama am fost la notar și am obținut toți frații certificat de moștenitor, după părinții noștri. În prezent vreau să continui succesiunea și mi se spune, tot la notar, că cele 2 declarații ale fraților mei nu sunt valabile, că frații mei nu pot renunța la succesiune, nu au acest drept! Vă rog frumos, nu știu dacă am fost îndeajuns de clar, să mă lămuriți de ce cele două renunțări la succesiune ale fraților mei nu sunt valabile ptr. un notar, din moment ce alți doi notari au luat act de voința fraților mei, acela de a renunța la succesiune. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:29, 24 Octombrie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca mama dvs a decedat după bunici. Fiind în viața la acel moment, ii moștenește.
Mai pe românește: între bunici și nepoți este mama. Iar nepoții nu pot "sari" peste mama astfel încât sa dea declarații de renunțare direct la succesiunea bunicilor.
Nu e ok și se eludeaza niște etape: dezbaterea succesiunii după părinți și suplimentarea masei succesorale după mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la succesiune adeadina adeadina Buna ziua, am si eu o nelamurire: tatal meu a decedat acum cateva luni, el era titular al unui cont unde se vira subventia la pamant de catre APIA; acum mama ... (vezi toată discuția)