Bunza ziua! Am si eu, ca multi altii de aici o problema. Nu este vorba despre vreun credit al meu, personal, ci despre un credit al viitorului meu sot. Acum ceva vreme a obtinut doua credite , fiecare de aproximativ 11,000 EURO. Din cauza unor probleme a fost executat silit, prin poprire asupra salariului. Adica, la una din banci apare poprirea pe fluturasul de salariu (la o anume rubrica "alte sume"), iar suma care ramane nu i se permite sa se extraga de pe card, pana cand celalalt executor isi "extrage" suma care i se cuvine.
Intrebarile mele sunt mai mult:
As dori sa fac in asa fel incat sa stiu ce platim, adica un grafic de rambursare sau ceva de acest gen. Adica sa mi se calculeze la toata suma- cu tot cu penalitati, majorari raportata la o perioada (cea initiala de creditare) si sa mi se spuna concret ce si pana cand trebuie sa platim. Pana in prezent nu stiu ce platim concret sau daca s-a modificat perioada aeea initiala de rambursare. Am discutat candva cu unul din executori, care nu a dorit sa fie prea explicit, spunand ca ceea ce platim reprezinta numai dobanda. Unde ma pot adresa pentru a lua un astfel de grafic? executorilor, sau bancilor de unde am obtinut creditele? Creditele au fost facute pe 8, respectiv 10 ani. Este posibil ca BANCA sau EXECUTORII sa mareasca aceste perioade de rambursare, (tinand cont de faptul ca nu s-a platit si dosarele de credit au ajuns la executori) sau pur si simplu se adauga penalitati la neplata?
O alta problema se refera la dorinta noastra ca de acum inainte (datorita posibilitatilor bugetare care au mai crescut fiindca suntem 2 persoane) sa platim ambele rate normal, cat erau fiecare trecute initial + ce s-a adaugat (penalitati, dobanzi) Mai exista vreo posibilitate sa procedam asa?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si va marturisesc ca acest forum este cea mai buna posibilitate de a ajuta oameni care chiar au nevoie....cu ceea ce faceti dati dovada de multa bunavointa si rabdare. Cinste voua, tuturor celor care incercati sa ne lamuriti!
1-In situatia in care va aflati in etapa de executare silita ,orice informatie legata de poprire,o obtineti strict de la executorul judecatoresc
2-Aveti posibilitatea sa negociati cu executorul judecatoresc,in ambele cazuri esalonarea platii la valoare cat mai mare pentru a reduce atat perioada de plata cat si penalitatile aferente
Mergeti la executor si discutati.Este posibil sa obtineti atat informatii cat si o posibila esalonare.
Oricum daca va duceti acolo aflati in mod cert care este cuantumul sumei .
In ipoteza in care v-au crescut veniturile, si doriti achitarea normala a ratelor, ar trebui ca executarea silita sa inceteze. Pentru acest lucru, ar trebui achitate datoriile care se executa sau executorul judecatoresc sa inceteze executarea in baza unui angajament de plata pe care il asumati. Va trebui sa aveti discutii cu ambii executori, pentru a concilia situatia in care va aflati.
Va multumesc mult tuturor. Exista posibilitatea ca executorul sa refuze pur si simplu ? adica sa doreasca pur si simplu aceasta executare silita, in ciuda faptului ca doresc achitarea in mod normal a ratelor?
In situatia in care dvs depuneti solicitare oficiala pentru esalonare plati ,executorul are obligatia sa analizeze conditiile si sa se pronunte
Daca termenul de recuperare debit prin esalonarea solicitata de dvs este acceptat,urmeaza sa se incheie angajament de plata cu proces verbal care se vor anexa la dosarul de executare