avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie firma de executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie firma de executare

Mama mea a luat in anul 2007 martie un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca. A platit pana in anul 2009 mai ratele plus diferenta pentru a mai scadea creditul (800 rata + 200).Dupa aceea a anuntat banca ca nu mai poate plati rata si a cerut o esalonare dar fara raspuns.
In anul 2011 aprilie primeste scrisoare de la firma de recuperare ca are de plata intreaga suma plus dobanzi si penalitati. Am angajat un avocat iar acesta contactandu-i am ajuns la o intelegere verbala sa platim 500 ron rata si cerand contractul si graficul de rambursare. Rata am platit-o dar actele nici astazi nu le-au trimis dupa care nu a mai platit.
Mama avand in proprietate o casa mi-a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct viager platind toate cele necesare(impozit, taxe).
In urma cu 2 zile vine o alta scrisoare de la un executor judecatoresc din Galati (iar noi suntem din Tulcea) prin care ne obliga sa platim in 5 zile datoria care este de 3 ori mai mare decat valoarea creditului.
Intrebarile mele sunt:
1. In caz de executare silita se va ajunge la tribunal? Cat dureaza sau care pasi se vor face?
2. Poate sa anuleze actul de vanzare executorul judecatoresc sau instanta?
2. Cat i se poate face poprire pe pensie (avand pensie de 550 ron si o pensie de handicap de 230 ron) si daca ii poate lua si tatalui meu din salariu (850 ron)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:14, 20 Aprilie 2012
Din punctul meu de vedere ati procedat gresit in aprilie 2011, intelegerea cu societatea de recuperari trebuia materializata in scris, un acord, o conventie, un grafic de rambursare ...
1. Nu veti ajunge in instanta pentru judecata deoarece contractele de credit sunt titluri executorii. Puteti sa faceti, eventual, contestatie la executare.
2. In privinta anularii actului de vanzare exista posibilitatea initierii de catre creditor, societatea de recuperare sau banca, o actiune revocatorie pe motivul ca in mod voit mama dvs. si-a marit starea de insolvabilitate pentru a nu se executa silit bunul aflat in proprietatea sa in scopul stingerii datoriei.
3. Se poate lua masura institituirii popririi, nu mai mult de 1/3 din pensia mamei. Tatal este o terta persoana in contractul de credit si veniturile sale nu pot fi executate silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare executare silita larkinul larkinul Buna ziua, am o problema la care va rog sa ma ajutati cu un sfat: Mama mea detine la o banca din Romania un credit neachitat, si in decursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cosmin1981 Cosmin1981 Buna ziua ma numesc Costin si am si eu o problema. in 2011 am facut un credit de 2000 ron si am platit ratele pana in aprilie 2012,iar acum am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita cata-nik cata-nik Buna ziua, In 2006 am cotractat un credit de la BCR si in 2009 pentru o restanta de 100 euro care a acumulat peste 100 zile intarziere (rata fiind 350 euro) ... (vezi toată discuția)