Buna ziua, am o problema la care va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Mama mea detine la o banca din Romania un credit neachitat, si in decursul saptamanii trecute a primit scrisoare de executare silita. Creditul nu este pe o suma mare , si nu este cu ipoteca pe vreun bun. Intrebarea mea este urmatoarea, daca maine ma duc cu ea de manuta si facem contract de vanzare cumparare si trec casa pe numele meu 100% care sunt fiul ei (tatal meu este decedat), dupa ce fac aceasta manevra, executorii mai pot lua ceva din casa/casa cu totul? se mai pot lega de imobil? sau in afara de proprire pe salariu nu vor mai avea ce face?
Va multumesc!
Da,se mai pot lega de casa
Chiar daca bunul imobil a fost instrainat,chiar daca este o procedura complexa si care dureaza,creditorul poate promova actiune revocatorie,prin care sa solicite instantei de judecata sa pronunte hotarare de revocare a contractului de vanzare cumparare,prin care debitorul a incercat sa invoce fictiv starea de insolvabilitate - bunul imobil fiind instrainat unui tert,respectiv a ramas in proprietatea aceleiasi familii
Daca acel credit nu este pe o suma mare, de ce sa nu il platiti si preferati sa platiti impozit pe vanzare si onorariu notarului? oricum mamei i se va pune poprire pe salariu, pensie... si va plati intr-un fel sau altul creditul. de ce nu va gansiti la o modalitate sa va respectati obligatiile, asa cum vi le-ati asumat? de ce cautati solutii sa va ascundeti de responsabilitate?