avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evitare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Evitare executare silita

Buna ziua, am o problema la care va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Mama mea detine la o banca din Romania un credit neachitat, si in decursul saptamanii trecute a primit scrisoare de executare silita. Creditul nu este pe o suma mare , si nu este cu ipoteca pe vreun bun. Intrebarea mea este urmatoarea, daca maine ma duc cu ea de manuta si facem contract de vanzare cumparare si trec casa pe numele meu 100% care sunt fiul ei (tatal meu este decedat), dupa ce fac aceasta manevra, executorii mai pot lua ceva din casa/casa cu totul? se mai pot lega de imobil? sau in afara de proprire pe salariu nu vor mai avea ce face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:09, 2 Decembrie 2013
Da,se mai pot lega de casa
Chiar daca bunul imobil a fost instrainat,chiar daca este o procedura complexa si care dureaza,creditorul poate promova actiune revocatorie,prin care sa solicite instantei de judecata sa pronunte hotarare de revocare a contractului de vanzare cumparare,prin care debitorul a incercat sa invoce fictiv starea de insolvabilitate - bunul imobil fiind instrainat unui tert,respectiv a ramas in proprietatea aceleiasi familii
Era bine daca ati fi procedatasa mai inainte de a incepe executarea silita
Daca tatal este decedat, ar fi trebui sa faceti succesiunea de pe urma acestuia. Mama poate vinde numai cota ei, dupa ce se face succesiunea.

Cam tarziu... ar fi trebuit sa faceti acest pas inaintea inceperii executarii silite.
Se poate anula vanzarea prin actiune revocatorie, cu atat mai mult cu cat instrainarea se face fiului.
Daca acel credit nu este pe o suma mare, de ce sa nu il platiti si preferati sa platiti impozit pe vanzare si onorariu notarului? oricum mamei i se va pune poprire pe salariu, pensie... si va plati intr-un fel sau altul creditul. de ce nu va gansiti la o modalitate sa va respectati obligatiile, asa cum vi le-ati asumat? de ce cautati solutii sa va ascundeti de responsabilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate executare silita cosmintby cosmintby Cum poate o persoana sa-si recupereze o suma de bani imprumutata catre cineva, in urma unui proces pe care l-a castigat in instanta, dar debitorul a facut ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri vanzarea ? ? ? ajutor ! ! ! Marathon009 Marathon009 Iata situatia. I-am imprumutat lui X suma de 10.000 Euro pe o chitanta de mana. Am introdus actiune impotriva lui X avand ca obiect recuperare suma de bani. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita de catre banca mariasirbu mariasirbu buna ziua.ma numesc maria si am si eu o 2 intrebari. mama are datorii mari la mai multe banci.in august 2010 ea si tatal meu mi-au donat mie ... (vezi toată discuția)