Iata situatia. I-am imprumutat lui X suma de 10.000 Euro pe o chitanta de mana. Am introdus actiune impotriva lui X avand ca obiect recuperare suma de bani. Am aflat de curand ca mama lui X a decedat si X face succesiunea si vrea sa vanda apartamentul ! ! ! ( singura solutie sa-mi recuperez banii e sa aiba casa )
Ce pot face sa opresc vanzarea asta ? ( actele in prezent sunt la carte funciara dupa ce succesiunea a fost deschisa si am inteles ca are client pentru casa ---- daca ii pierd imobilul nu mai am nicio sansa sa recuperez suma) CE SFAT IMI DATI ? AJUTOR VA ROG ! ! !
In situatia in care exista document care poate folosit pentru probarea interesului creditorului dvs pentru a invoca starea de insolventa,puteti promova actiune revocatorie (pauliana) ,prin care sa solicitati,revocarea contractului de vanzare cumparare
da, exact cum zice ynocentta...si totusi nu va mai avea in patrimoniul sau imobilul dar o sa aiba banii.
si nici in bani nu putem avea siguranta.
eu stiu un caz cand datornicul a fost urmarit la norat si creditorul a mers dupa el si nu s-a dezlipit de el pana nu i-a fost restituita suma.
o alta varianta ar fi cea in penal, unde aveti posibilitatea de a cere transformarea in inchisoare...sunt multe de zis.
Suplimentar opiniei pertinente bazata pe experienta distinsei Avokitten,trebuie sa constientizati ca o data instrainat imobilul,nu exista garantia ca de la X se va mai putea obtine suma avansata de dvs,chiar daca eventual obtineti inclusiv titlu executoriu
Din practica,va asigur ca sunt situatii numeroase in care ,cu abilitate si prin manevre frauduloase, intreprinse de catre debitori,acestia nu pot fi executati silit