avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POT OPRI VANZAREA ? ? ? Ajutor ! ! !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POT OPRI VANZAREA ? ? ? Ajutor ! ! !

Iata situatia. I-am imprumutat lui X suma de 10.000 Euro pe o chitanta de mana. Am introdus actiune impotriva lui X avand ca obiect recuperare suma de bani. Am aflat de curand ca mama lui X a decedat si X face succesiunea si vrea sa vanda apartamentul ! ! ! ( singura solutie sa-mi recuperez banii e sa aiba casa )

Ce pot face sa opresc vanzarea asta ? ( actele in prezent sunt la carte funciara dupa ce succesiunea a fost deschisa si am inteles ca are client pentru casa ---- daca ii pierd imobilul nu mai am nicio sansa sa recuperez suma) CE SFAT IMI DATI ? AJUTOR VA ROG ! ! !
Cel mai recent răspuns: Marathon009 , utilizator 13:31, 3 Mai 2010
Luati legatura cu un avocat sa va faca o actiune revocatorie a actului intocmit in frauda intereselor dv.
In situatia in care exista document care poate folosit pentru probarea interesului creditorului dvs pentru a invoca starea de insolventa,puteti promova actiune revocatorie (pauliana) ,prin care sa solicitati,revocarea contractului de vanzare cumparare
Mentionez ca imobilul inca nu s-a vandut, dar probabil se va face vanzare peste 2-3 saptamani.
da, exact cum zice ynocentta...si totusi nu va mai avea in patrimoniul sau imobilul dar o sa aiba banii.
si nici in bani nu putem avea siguranta.
eu stiu un caz cand datornicul a fost urmarit la norat si creditorul a mers dupa el si nu s-a dezlipit de el pana nu i-a fost restituita suma.
o alta varianta ar fi cea in penal, unde aveti posibilitatea de a cere transformarea in inchisoare...sunt multe de zis.

avocat myra vasilescu
Suplimentar opiniei pertinente bazata pe experienta distinsei Avokitten,trebuie sa constientizati ca o data instrainat imobilul,nu exista garantia ca de la X se va mai putea obtine suma avansata de dvs,chiar daca eventual obtineti inclusiv titlu executoriu
Din practica,va asigur ca sunt situatii numeroase in care ,cu abilitate si prin manevre frauduloase, intreprinse de catre debitori,acestia nu pot fi executati silit

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa risc de a pierde apartamentul? galusca galusca Din anul 2006 detin o societate unde sunt administartor unic.Firma de anul trecut a acumulat datorii in valoare de 60000 ron,la bugetul de stat impozite si ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)