avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura de insolventa risc de a pierde apartamentul?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura de insolventa risc de a pierde apartamentul?

Din anul 2006 detin o societate unde sunt administartor unic.Firma de anul trecut a acumulat datorii in valoare de 60000 ron,la bugetul de stat impozite si tva.Aceeasi suma o am de achitat si catre furnizori(mentionez ca nu am emise file cec sau bilete la ordina doar facturii).Mentionez ca am luate de 2 ani ,2 linii de credit pe care nu le mai pot onora din cauza lipsei de lichiditati credite care sunt luate pe firma.la una dintre banci este emis un bilet la ordin avalizat(cunosc situatia in care banca se indreapta asupra persoanei fizice) iar la alta banca este facut un contract de fidejiziune care la fel implica atragerea persoanei fizice in cazul in care societatea nu plateste.Am ajuns in situatia in care trebuie sa-mi cer insolventa .Mai mentionez ca in luna martie 2010 am donat apartamentul mamei acesta fiind pe numele meu din 1990 iar mama acum doreste sa-l vanda considerand ca l-a neindreptatit pe fratele meu.intrebarea mea este:ce repercusiuni poate avea aceasta tranzactie?Extrasul de carte funciara nu era grevat de nici o sarcina in favoarea nici unei banci eu puteam la momentul respectiv sa fac orice cu acel apartament,exista riscul in cazul insolventei cineva sa se indrepte asupra contractului de vanzare cumparare pe care mama il face cu respectiva persoana?Multumesc
Cel mai recent răspuns: galusca , utilizator 11:39, 24 Iulie 2010
Creditorii vor putea uza de actiunea pauliana (revocatorie) pentru a readuce imobilul in patrimoniul dumneavoastra.

Creditorii printr-o actiune in revocatorie (pauliana) intrucat prin donatia facuta ati urmarit micsorarea gajului general al creditorilor chirografari.
frauda omnia corrumpit
frauda corupe totul,avand semnificatia ca frauda savarsita la incheierea sau executarea unui act juridic (donatia in speta de fata ) compromite validitatea actului incheiatX-(:((
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
multumesc pentru raspuns,dar tot nu sunt lamurita.Daca mama vinde apartamentul unei familii,iar noi ne mutam in alta parte atunci cum se mai ataca si ce se ataca daca repet cf-ul era liber de sarcini.Mai exista riscul ca cei ce cumpara apartamentul sa aiba probleme daca s-a facut contactul de vanzare cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie? elena_smen elena_smen Tata e dat in judecata pentru ca nu si-a platit leasingul la masina de 2 ani.i se opreste lunar cate o treime din salariu.intrebarile mele sunt:ar putea sa-i ... (vezi toată discuția)
Executarea silita de catre banca mariasirbu mariasirbu buna ziua.ma numesc maria si am si eu o 2 intrebari. mama are datorii mari la mai multe banci.in august 2010 ea si tatal meu mi-au donat mie ... (vezi toată discuția)
Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)