avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Separare asociatie pe scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Separare asociatie pe scari

Avem urmatoarea situatie:
Suntem o Asociatie de Locatari alcatuita din 4 scari. S-a luat de curand hotararea de separare, scarile 3+4 vor sa-si faca Asociatie de Proprietari. Presedintele si administratorul locuiesc pe aceste scari, respectiv scara 4, deci ar fi parti componente si al actualei Asociatii de Locatari si al viitoarei Asociatii de Proprietari. Vreau sa stiu daca ei mai pot reprezenta juridic interesele scarilor 1+2 in "Conventia intre asociatiile constituite pe scari" care trebuie semnata la depunerea dosarului. Cu alte cuvinte, presedintele mai poate semna "conventia" in numele actualei Asociatiei de Locatari ramase (scarile 1+2) din care s-a exclus automat prin apartenenta automata la noua Asociatie de Proprietari din care face parte cu adresa de domiciliu ?
O situatie identica si la semnarea "Procesului-verbal de predare-primire a evidentei mijloacelor materiale si banesti" , atat administratorul cat si presedintele pot hotari impartirea ei intre ei, pe ambele documente neaflandu-se niciun reprezentant, locatar al al scarilor 1+2 ?
Ce putem face noi, cei de pe scarile 1+2, sa putem evita aceasta situatie care ne dezavantajeaza, riscam sa pierdem toate fondurile si sa ne fie impuse fel si fel de penalitati etc. ?
Cel mai recent răspuns: Danny86 , utilizator 13:17, 25 August 2012
Convocati o AG a celor doua scari ramase in vechea asociatie, alegeti un alt comitet, un alt presedinte care sa va reprezinte in acest proces de despartire.
elga50 a scris:

Convocati o AG a celor doua scari ramase in vechea asociatie, alegeti un alt comitet, un alt presedinte care sa va reprezinte in acest proces de despartire.


Asa ar trebui, eu intreb totusi daca actualul presedinte, in cazul in care Asociatia de Proprietari nou creata pe scarile 3+4 depune dosarul de infiintare imediat, fara sa mai astepte ca cei de pe scarile 1+2 sa-si aleaga o noua conducere, are totusi dreptul legal sa reprezinte Asociatia de Locatari ramasa (scarile1+2) in conventia de separare obligatorie cu scarile 3+4, avand in vedere ca el nu are domiciliul pe scarile 1+2 ?
Nu si nici nu ar fi indicat.
Iar cei de la sc.1-2 nu vad de ce nu s-ar organiza de indata ca sa-si aleaga o alta conducere?
Aceasta noua conducere ar exista informal, s-ar documenta, pana la despartirea efectiva, despre "zestrea" intregii asociatii, si despre situatia financiara a celor doua scari (1 si 2) a caror conducere o preiau in momentul despartirii efective de celelalte doua scari, prin incheierea judecatoreasca.

O asociatie de proprietari se infiinteaza destul de anevoios (3-4 luni), pana la infiintarea ei toate cheltuielile se fac ca si pana acum, iar dupa despartirea efectiva, comitetul ales si care isi intra in atributii dupa ce se produce efectiv aceasta despartire, juridic vorbind, este pregatit sa participe la "partaj".
Va multumesc pentru raspunsuri, vom incerca sa urgentam alegerea noii conduceri pe scarile 1+2, sper sa ne descurcam, daca nu, pac, intrebam !:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul executiv al asociatiei de proprietari Alexsimi Alexsimi Buna seara , De curand la noi in bloc au fost alegeri de la Presedinte pana la ultima persoana ,curiozitate este ca nu vad pe lista afisata de Presedinte un ... (vezi toată discuția)
Oprire apa rece bloc Schiopu Oana Schiopu Oana Sunt administrator la o asociatie de proprietari care este pe acelasi bransament comun de apa cu o alta asociatie. Din cauza ca cealalta asociatie nu si achita ... (vezi toată discuția)
Divizare, sau infiintare asociatie de proprietari? von_wonderland von_wonderland Buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti care e denumirea corecta - [u]divizare[/u], sau [u]infiintare[/u] asociatie de proprietari (invocand dreptul ... (vezi toată discuția)