avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O procura semnata de un bolnav diagnosticat cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O procura semnata de un bolnav diagnosticat cu Alzheimer

Sunt intr-o mare incurcatura si am nevoie de ajutor.Problema mea este starea de sanatate a tatalui meu,operat de cancer de prostata,suferind de Alzheimer si recent diagnosticat cu cancer pulmonar.Nu imi mai pot permite sa il sustin financiar si nu pot fi tot timpul in preajma sa cand are nevoie si am hotarat impreuna cu el sa vindem locuinta in care sta acum si sa il internam intr-o institutie specializata unde sa poata fi ingrijit de personal medical si sa nu duca lipsa de nimic.
Intrebarea mea este daca pot obtine o procura semnata de el prin care sa am libertatea de a vinde locuinta si care sunt pasii ce trebuie urmati.Precizez ca m-am gandit la aceasta modalitate pentru a evita oboseala la ca ar fi supus in cazul in care ar fi nevoit sa participe la toate operatiunile necesare,fiind extrem de slabit.
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.

Mihaela Dorobantu
Cel mai recent răspuns: mihaela dorobantu , utilizator 18:09, 25 August 2012
Avand in vedere ca tatal dvs sufera de boala ce I afecteaza capacitatea de exercitiu nu
Poate mandata dansul pe nimeni. Varianta ar fi sa l puneti sub interdictie sa fiti reprezentantul legal al acestuia si sa obtineti o autorizare a instantei sa vindeti imobilul. Acest lucru trebuie , adica vanzarea, trebuie facuta in insteresul celui ocrotit.
Da, nu exista nicio alta varianta legala pe care sa o puteti avea la indemana.
Niciun notar nu va putea sa va ajute pana atunci.
Multumesc pentru raspuns.Sper ca toate aceste demersuri sa nu dureze foarte mult,pentru ca mi-as dori sa nu i se intample nimic pana atunci.
mihaela dorobantu a scris:

suferind de Alzheimer
am hotarat impreuna cu el sa ...


E suficient sa rostesti Alzheimer in biroul unui notar, ca sunt in stare sa dea si cu tamaie in urma ta. De procura pentru vanzare nici nu poate fi vorba.

Dar aceasta boala progresiva nu afecteaza discernamantul in orice faza. (am avut client cu aceasta boala si, chiar in faza ceva mai avansata, inca imi oferea cele mai bune amanunte pentru rezolvarea procesului... cand nu uita sa se intoarca din bucatarie, unde plecase dupa cafea)

Prin urmare, daca dvs. sunteti convinsa ca ati HOTARAT impreuna ... (ca tata nu a pierdut capacitatea intelegerii informatiei necesare luarii unei decizii) mergeti la Institutul Medico Legal. Daca reuseste sa povesteasca ce vrea sa faca si mai ales de ce, s-ar putea sa aveti hartia necesara pe baza careia notarul sa intocmeasca procura.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
romascanu, moderator
Multumesc din suflet.In ceea ce priveste reactia notarului vis-a-vis de boala aceasta,eram constienta si perfect de acord.Am vrut sa fiu sincera 100%cand am povestit toata situatia,altfel as fi putut trece sub tacere ”detaliul”asta.Si,da,chiar am hotarat impreuna sa vindem casa.Banii obtinuti vor merge intr-un cont de unde se va plati lunar datoria catre institutia unde va fi internat.Nu trebuie sa spun eu cat de costisitoare sunt toate astea,tocmai de aceea s-a ajuns aici.
In orice caz,multumesc din nou.Stiam ca nu gresesc cerand un sfat aici,chiar daca am fost privita cu suspiciune de cei din jur.Felicitari pentru ceea ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alzheimer, sau nu? Fiumodel Fiumodel Nu, nu este un subiect pur medical. Mama mea de 84 de ani, are in anumite imprejurari tremuraturi care au dus la concluzia medicala de Alzheimer. Recent, a ... (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)