avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de credit

sal.Am vazut aici pe forum ca durata in care te tin in evidenta cei de la Biroul de credit spuneti ca este de 5 ani,iar cei de la biroul de credit spun ca este de 4 ani!!
Va rog respectuos sa ma lamuriti,ca nu mai inteleg nimic!
va multumesc!



Decizia nr. 105/2007 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit


Luând în considerare riscurile prezentate de prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace automatizate pentru viaţa privată a persoanelor fizice şi pentru evitarea producerii unor abuzuri în activitatea de înscriere a datelor personale în sistemele de evidenţă de tipul birourilor de credit, care pot produce efecte asupra unui număr considerabil de cetăţeni, Autoritatea de supraveghere a adoptat decizia cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit, publicată în Monitorul Oficial nr. 891 din 27 decembrie 2007.
În consecinţă, prin acest proiect s-a stabilit că:
• pot participa la sistemele de tipul birourilor de credite numai instituţiile financiare şi de credit, societăţile de leasing şi cele de asigurări pentru produsele de tip credit;
• perioada de stocare a datelor referitoare la întârzierile la plată (date negative) este de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise, în cazul neachitării restanţelor până la data respectivă;
• datele negative se transmit la birourile de credite după 30 de zile de la data scadenţei;
• este obligatorie înştiinţarea prealabilă a cetăţeanului, în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, cu cel puţin 15 zile înainte de data transmiterii datelor către biroul de credit.
Această decizie cu caracter normativ intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
cristiy, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiy , utilizator 21:20, 25 August 2012
6. Care este perioada de afişare a istoricului de plată în Raportul de Credit?
Intervalul de timp pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise.

[ link extern ]
multumesc pentru raspuns,ma gandeam ca eu gresesc!
o zi buna!
Sper sa nu gresesc, insa din cate imi amintesc inainte de 2007 perioada era de 5 ani, de aici confuzia.
Seara frumoasa si dvs.!
ok,acum chiar imi dau seama de unde era confuzia!
va multumesc
seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de credit ContSters332562 ContSters332562 Sunt in Biroul de Credit, datorita unor intarzieri de plata. La inceputul acestui an am achitat in integralitate restanta la banca. Cum pot fi sters din Biroul ... (vezi toată discuția)
Baza de date cocut21 cocut21 salut, in 2007am facut un credit la bcr in care aveam rata de 200euro...am platit pana la inceputu anului 2010 dp care nu am mai platit,in fine am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Banca ale2012 ale2012 buna ziua eu sunt in biroul de credit din 2010.acuma anul acesta daca achit creditul respectiv in ce perioada ma scoate din biroul de credit?:sorry: (vezi toată discuția)