Vreau sa fac taxa de succesiune si nu dispun de bani. Mama mea a murit acum 11 ani si nu am facut taxa de succesiune dupa ea, decat dupa tatal meu dupa care am certificat de mostenitor. Fratele meu a ramas in apartamentul parintilor si nu vrea sa ma despagubeasca sau sa am acces acolo. Presupun ca din acel apartament am dreptul la 50 %. Dar nu stiu cum sa fac taxa dupa mama ca sa nu ma coste macar foarte mult.
Daca va intelegeti cu fratele, deschideti succesiunea la notariat.
Daca nu va intelegeti cu fratele dvs, in privinta cotei ce va revine si al cuantumul sultei pe care acesta va trebui sa v-o plateasca, atunci va trebui sa deschideti o actiune in instanta.
Din pacate, orice solutie ati alege tot va trebuie bani pentru plata taxelor aferente.
Probabil ca la instanta, veti avea posibilitatea sa solicitati o scutire de taxa sau o esalonare, daca va incadrati in conditiile prevazute de Legea ajutorului public judiciar, dar este doar o solutie provizorie, deoarece in final taxele tot vor trebui platite.
Trebuie sa dezbateti si mostenirea dupa mama, impreuna cu fratele dvs.
Incercati sa vorbiti cu cativa notari sau avocati si vedeti ce va spune fiecare.
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)