avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract de munca

Buna ziua. Am si eu o mica nedumerire in a rezolva o situatie. La firma unde lucrez, un domn a fost angajat pe perioada determinata de 3 luni, cu perioada de proba de 45 de zile, de pe data de 5 august-5noiembrie. Pe data de 6 august salariatului i s-a facut rau si a fost internat. A adus concediu medical unde este trecut boala obisnuita de pe data de 6 august pana pe 19 august, apoi a spus ca a fost la medicul de familie sa-i prelungeasca mmedicalul dar medicul a spus ca nu poate ca trebuia sa fi avut 20 de zile lucrate. Salariatul a venit pe data de 24 auugust la munca sa aduca concediul medical si apoi a spus ca nu mai vine deloc la munca si a plecat. Cu ce litera ii poate desface anjajatorul contractul de munca fara prea multe batai de cap?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 6 Septembrie 2012
Referitor la angajarea pe durata determinata codul muncii prevede :
Art. 85. - Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a) 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b) 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c) 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.
A mai lucrat inainte? Ar fi trebuit sa aibe o adeverinta si cand s-a prezentat la medic...
Nu a mai lucrat inainte, cel putin nu cu, contract de munca. Salariatul a adus concediu medical pana la 31.08.2012, apoi a spus ca nu vrea sa mai lucreze deloc. Cum i se poate desface contractul de munca? Cu ce litera?
Poate sa faca cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
Salariatul este inca in perioada de proba. Am citit ca se poate rezilia contractul iar salariatului sa i se dea doar o notificare scrisa. Totusi, cu ce litera si cu ce articol il pot rezilia? Ca sunt putin incurcata. Si salariatul vrea sa plece dar nu vrea sa lase nimic scris si angajatorul doreste sa renunte la angajat.....Va multumesc.
Daca este inca in perioada de proba, atunci sunt incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. referitor la incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba ...

Temeiul incetarii va fi art.31 alin.3 C.mun.

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IleanaHermann IleanaHermann Buna seara, sunt in perioada de proba de 30 zile si as dori sa stiu daca in acest timp imi dau demisia, trebuie sa stau in preaviz. (Contractul ce l-am semnat ... (vezi toată discuția)