avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract de munca

Buna ziua. Am si eu o mica nedumerire in a rezolva o situatie. La firma unde lucrez, un domn a fost angajat pe perioada determinata de 3 luni, cu perioada de proba de 45 de zile, de pe data de 5 august-5noiembrie. Pe data de 6 august salariatului i s-a facut rau si a fost internat. A adus concediu medical unde este trecut boala obisnuita de pe data de 6 august pana pe 19 august, apoi a spus ca a fost la medicul de familie sa-i prelungeasca mmedicalul dar medicul a spus ca nu poate ca trebuia sa fi avut 20 de zile lucrate. Salariatul a venit pe data de 24 auugust la munca sa aduca concediul medical si apoi a spus ca nu mai vine deloc la munca si a plecat. Cu ce litera ii poate desface anjajatorul contractul de munca fara prea multe batai de cap?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 6 Septembrie 2012
d-na @leuca_lumini a punctat destul de clar ca perioada de proba la un astfel de CIM nu poate depasii 15 zile lucratoare.
In aceste conditii, indiferent ce a-ti completat dvs. in CIM ca si perioada de proba, si este peste acest maxim stabilit de Codul Muncii, rep, avand in vedere ca este inca in termenul "legal" al perioadei de proba, notificati angajatul si ii puteti face incetarea CIM cf art. 31(3).
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
SimonescuC, utilizator
Daca a inceput activitatea in data de 05.08.2012 si a vut c.i.m. pe durata determinata de 3 luni, in acest caz incetarea raportului de munca nu se mai poate face in baza art.31 alin.3 C.mun. .. el poate inceta cu acordul partilor, de drept sau la initiativa oricareia dintre parti.

In speta, cea mai buna varianta ar fi art.55 lit.b C.mun.
a lucrat doar pe data de 5 august, de pe 6 august pana pe 31 august a adus concedii medicale. La munca a revenit luni pe data de 3 septembrie.
In acest sens, incetarea raportului de munca se poate face in conditiile prevazute de art.55 c.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IleanaHermann IleanaHermann Buna seara, sunt in perioada de proba de 30 zile si as dori sa stiu daca in acest timp imi dau demisia, trebuie sa stau in preaviz. (Contractul ce l-am semnat ... (vezi toată discuția)