avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Ma confrunt cu o problema delicata ,mama mea doreste sa se casatoreasca cu un barbat divortat si sa-l urmeze in casa acestuia .Acest barbat are din prima casatorie o fata ,doresc sa ma informez daca la moartea barbatului mama va putea fii protejata ?Nu doresc ca la batranete sa ramana pe drumuri caci eu stiu ca dreptul la mostenirea casei ramane fetei din prima casatorie .Cum poate mama sa fie protejata si daca fata din prima casatorie are dreptul total asupra casei?[
Cel mai recent răspuns: denis01 , utilizator 19:52, 26 August 2012
Nu, fata nu are dreptul la toata casa. Si mama, prin decesul sotului, are dreptul la o parte din bunurile lui, chiar daca acesta mai are si copii. Dar va intreb mama unde sta acum? Ce se va intampla cu casa unde locuieste acum?
Daca mama dvs se va casatori cu acest barbat,la moartea lui are si ea drept la succesiune asupra imobilului viitorului sot dupa ce acesta va deceda. Deci atat mama dvs cat si fica viitorului sot au un drept la succesuiune dupa decesul acestui barbat.
Daca se casatoresc legal si sotul decedeaza primul, mama va fi mostenitoare impreuna cu fiica din prima casatorie, in cote egale.
In cote egale?
Nu sunt cote egale.
Copilul lui va avea un drept mai mare dar ea va avea si dreptul de a locui acolo.

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Cât costă dezbaterea succesiunii? se pot trece bunurile pe numele copiilor moștenitorilor? dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Daca o persoana caruia i-au murit parintii si au trecut mai mult de 10 ani de la deces , face acum taxa de succesiune trebuie sa plateasca vreo ... (vezi toată discuția)