avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum sa deschid spatiu comercial la parterul blocului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum sa deschid spatiu comercial la parterul blocului

Ziua buna tuturor,

Cateva intrebari de la un proaspat disponibilizat, adica eu, legata de deschiderea unui spatiu comercial intr-o camera din ap in care locuiesc (la parter) iar balconul trebuie si el extins (vecini din stanga si dreapta deja au extins balcoanele). vreau sa deschid un magazin in care sa vand pantofi si sa fac intrare separata, o poteca, din strada prin gradina blocului. eu sunt deja PFA fiindca sunt si agent de asigurari. Acestea fiind spuse intrebari am multe asa ca o sa va adresez doar cateva, deci in ordinea numerelor de pe tricou:

1. ce autorizatii im trebuiesc primele, cele de extinderea balconului si poteca sau cele legate de activitatea ce o sa o desfasor si care sunt acestea;
2. am cautat in arhiva site-ului si am inteles ca ar fi mai bine, daca am sub 35 ani, sa deschid un SRL pt activitate, ce varianta imi recomandati;
3. ce probleme as mai putea intampina.

stiu ca sunt multe intrebari printre randuri si vreau sa va multumesc anticipat pt fiecare raspuns, deci va multumesc!!!

cu stima,
Cristian Radulescu
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:08, 26 August 2012
Legea 230/2007 Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Eu va sfatuiesc sa nu va jucati si sa spargeti peretii fara aprobarile necesare, poate daramati un perete de rezistenta si nu cred ca este foarte ieftin sa il refaceti.
Pentru a asfalta din strada si pana in dreptul apartamentului, pentru a face alee, aveti nevoie de aprobarea ADP-ului. Chiar daca spatiul este imprejmuit in jurul blocului, acesta nu apartine asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta in spatiu magazin si spalatorie Nick_1 Nick_1 Ma intereseaza ca un spatiu care in prezent este locuinta sa cer Primariei schimbarea destinatiei imobilului pentru a deschide o spalatorie auto cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Constructorul, de la care am cumpărat apartamentul, a montat ... Ipatia Ipatia Constructorul, de la care am cumpărat apartamentul, a montat un bec reflector, pentru iluminarea spațiului exterior din spatele blocului, în dreptul ... (vezi toată discuția)