avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatorie

Inainte de casatorie viitorul meu sot de origine irlandeza cumpara o proprietate cu banii mei in numele lui cu acordul meu verbal,mai alte proprietati ale mele in numele meu.
Acum noi ne casatorim am convenit ca dupa casatorie sa fie pusa proprietatea pe numele meu si al lui,el are un copil in afara casatoriei cu alta femeie el nu a fost casatorit inainte,copilul e recunoscut de el ,copilul are 15 ani.
Cu ce m-a va afecta aceasta decizie in caz de divort sau daca unul dintre noi decedeaza?
Va rog da-ti un sfat cum ar fii mai bine.

Multumesc anticipat!
Nu inteleg de ce va complicati.
Acordul verbal al dvs. Nu va conta daca vor exista probleme.
Mai simplu e sa cumparati direct dvs.
Ce inseamna mai exact "cumpara o proprietate cu banii mei in numele lui cu acordul meu verbal,mai alte proprietati ale mele in numele meu."

I-ati dat bani si cu acordul dvs verbal a cumparat proprietatea pe numele lui ? A cumparat cu banii dvs si ceva pe numele dvs sau ce e pe numele dvs, le-ati cumparat dvs ?

Ce e pe numele lui e proprietatea lui, acel bun poate fi comun cu bunavointa lui incheiand o conventie matrimoniala.
Fiul lui il va mosteni, desigur. Va mosteni 3/4 din ce va avea el la data decesului sau.

Mai exista varianta sa va vanda de acum ce are el in proprietate ca si asa sunt banii dvs si sa va casatoriti apoi. Fara sa incheiati o conventie, numai ce cumparati in timpul casatoriei va fi bun comun.
Copilul il va mosteni in cota-parte pe tata in caz de deces al acestuia.
Nu are relevanta ca este din afara casatoriei, atata timp cat este recunoscut are aceleasi drepturi.
Nu se intelege foarte clar cum si in ce mod ati achizitionat proprietatile dar ar fi mult mai bine sa consultati un avocat unde sa explicati clar si detaliat circuitul actelor, pentru a nu avea ulterior probleme legate de mostenire.
Mai bine ii dati banii fara a da sau a cere unul altuia un acord pentru ca nu are nici o importanta in fata legii decit actele semnate ... si le puteti pune cruce banilor...
Dupa a'ia ... mai vedeti daca va mai ia in casatorie!
Eu... am curaj sa fac pariu ca ... nu o sa-i fiti sotie niciodata!
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
livis, utilizator
Si eu pun acelasi pariu ca si colegul meu. Nu va dati seama ca in momentul in care i-ati dat bani si el a luat o casa pe numele lui, in fata unui act autentic, cuvantul dvs nu are nici o valoare?Ca sa nu mai spun ca orice lucru bun pe numele lui, va fi mostenit si de fiul sau? Nu mai actionati pripit, Intai intrebati un avocat, si apoi luati decizii. Sa stiti ca locul avocatilor nu este pe fundul marii, asa cum zice bancul, ci rolul lor este sa va consilieze.

Alte discuții în legătură

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Sfaturi in legatura cu mostenire dupa casatorie si altele. twilight2k3 twilight2k3 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. M-am casatorit recent (¬acum 15 zile). Noul meu sot s-a mutat la mine.Mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)