avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatorie

Inainte de casatorie viitorul meu sot de origine irlandeza cumpara o proprietate cu banii mei in numele lui cu acordul meu verbal,mai alte proprietati ale mele in numele meu.
Acum noi ne casatorim am convenit ca dupa casatorie sa fie pusa proprietatea pe numele meu si al lui,el are un copil in afara casatoriei cu alta femeie el nu a fost casatorit inainte,copilul e recunoscut de el ,copilul are 15 ani.
Cu ce m-a va afecta aceasta decizie in caz de divort sau daca unul dintre noi decedeaza?
Va rog da-ti un sfat cum ar fii mai bine.

Multumesc anticipat!
Daca divortati , el va ramane cu proprietatea cumparata pe numele lui , deoarece este bun dobandit inainte de casatorie si dumneavoastra nu puteti dovedi ca i-ati dat banii,,,,daca el decedeaza atunci si fiul lui este mostenitor si tind sa cred ca va avea o cota mai mare decat dumneavoastra ....nu stiu cum se imparte in cazul in care bunul este dobandit inainte de casatoria cu dumneavoastra si el are si un copil ...la cei care dobandesc bunul in comun , jumatate este a sotiei si doar jumatate intra la succesiune.
Cumparati mai bine totul pe numele dumneavoastra si la un eventual proces de divort , proprietatea va ramane dumneavoastra ,,,,,daca decedeaza sotul- atunci fiul lui nu va primi nimic deoarece este bunul dumneavoastra.
Daca o sa aveti impreuna un copil ( si casa e pe dumneavoastra ) si decedati dumneavoastra prima atunci mostenitorii sunt copilul dumneavoastra si sotul , iat cand va deceda si el- sotul , mostenitorii pt partea lui mostenita de la dumneavoastra vor fi cei doi copii....
Daca i-ati dat banii si el a luat o casa pe numele lui, de ce sa va mai ia de sotie????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Sfaturi in legatura cu mostenire dupa casatorie si altele. twilight2k3 twilight2k3 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. M-am casatorit recent (¬acum 15 zile). Noul meu sot s-a mutat la mine.Mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)