Buna ziua, sunt angajata de 6 ani in sistemul bugetar si sotul meu are o firma cu datorii la stat plus impozite neplatite la masina si probabil amenzi de circulatie :(. As dori sa stiu daca in acest caz statul imi poate opri indemnizatia pentru cresterea copilului pe 1 an (2ani - depinde cum o sa ma hotorasc). E nevoie sa divortez si sa nu-l declar ca tata al copilului? #-o #-o #-o
Statul nu-si va permite imixtiunea in viata personala a dvsta si a copilului dvstra in partea ce tine de alocarea de indemnizatii p/u cresterea copilului chiar si daca sotul dvstra are datorii.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. - Asadar este vorba de bunurile personale, proprietatea familiei dvs., si pentru care trebuie sa platiti taxe si impozite la Primarie.
- Datoriile firmei sotului nu au legatura cu datoriile prevazute mai sus.