avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea secretului corespondentei?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea secretului corespondentei?

Buna ziua,
In firma la care lucrez, dupa ce pleaca o persoana, se schimba, fara informarea persoanei respective, parola e-mail-ului. Problema este ca firma nu are un e-mail privat, ca sa zic asa, deci adresa nu este ceva de genul x@firma.ro, ci xfirma@gmail.com. Aceasta poate fi considerata adresa oficiala a firmei? Ideea este ca oricine poate sa isi faca adresa cu "firma@gmail.com". Este cumva violare de corespodenta? Multumesc anticipat!
Dacă era o adresă de mail creată sau pusă la dispoziţia dvs. de firmă, din moment ce nu mai lucraţi acolo, nu ar mai fi firesc să aveţi acces la unele date ale companiei, să mai ţineţi legătura cu clienţii, să aflaţi diverse lucruri care nu vă mai privesc. Aşa consider şi din acest punct de vedere nu este vorba dspreo violare a secretului corespondenţei.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail-urile fostului angajat Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Daca un angajat si-a dat demisia iar eu ca si angajator i-am cerut parola ca sa pot intra pe e-mail-ul lui (de servici, de pe server-ul firmei) si el ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Plangere Florinel1999 Florinel1999 Salutare, inainte sa platesc un avocat m am decis sa pun o intrebare aici I am oferit acces-ul la o adresa de e mail unui prieten iar acesta a lasat la randul ... (vezi toată discuția)