Cum nu am gasit aproape nicaieri procedura de orire a autovehiculelor in mers de catre politia rutiera vreau sa va intreb daca acestia au voie sa faca anumite manevre pentru a facilita oprirea.
Mai exact, am fost interceptat de catre un autovehicul al politie rutiere dotat cu aparat radar din sens opus mie. Dupa aprinderea girofarurilor agentul de politie de la volanul loganului cu radar a virat partial pe contrasens catre mine fortandu-ma sa rulez foarte aproape de marginea drumului pentru a evita un accident, manevra fiind facuta din scurt. Pana in masina de politie nu as fi avut cum sa franez, asa ca am oprit dupa.
As vrea sa stiu daca astfel de manevre sunt legale.
Mentionez ca eram pe o motocicleta, situatia putand degenera dupa aceasta manevra find dezechilibrat de manevra lor, si am oprit dupa ce am trecut de echipaj.
Inregistrarea realizata de echipajul de politie poate fi utilizata drept proba in cazul in care dvs formulati contestatie impotriva PV contraventie
In situatia dvs ,nu se justifica eventuala plangere din partea dvs,in conditiile in care in principal exista dovada legala ca ati fost depistat circuland pe drumurile publice cu viteza mai mare decat cea permisa pe respectivul tronson
nu as dori sa contest procesul verbal intocmit pentru viteza. intrebarea era daca se poate face ceva impotriva modului de a ma opri si anume de a intra cu masina pe contrasens aproape pana la scoaterea de pe carosabil. masina (loganul) a virat cu totul pe contrasens, nu a iesit din coloana pentru a ma avertiza sa opresc.
Îmi puteți specifica va rog care este reglementarea legislativă care susține afirmația :
“Din punct de vedere al opririi pe autostrazi, agentii rutieri trebuie sa efectueze semnalul de oprire exclusiv din autovehiculul politiei, iar soferul este invitat sa urmeze masina politiei pana in prima parcare, unde se trece la executarea controlului propriu zis.”?
Radar bucuresti
blkegl
Buna ziua , in data de 3 iulie 2010 , circulam pe str Doamna Ghica din Bucuresti, cu o viteza peste limita legala. Am trecut pe langa un logan mcv,parcat pe ... (vezi toată discuția)