avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina nedorita... de el
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina nedorita... de el

Salut, am o relatie de cativa ani care se apropia de sfarsit (din motive personale si...) pentru ca voi pleca din tara pentru o perioada de 6 luni. Cu putin timp inainte de "termen" afla ca e insarcinata. Ea spune ca o sa renunte la copil in lipsa mea, are la cine sa apeleze pentru suport dupa avort, dar mi-e teama sa nu se razgandeasca pentru a ma faca sa ma intorc la ea, deoarece despartirea a fost stabilita impotriva vointei ei.
Exista vreo varianta legala de a ma scuti ulterior de obligatiile parentale in conditiile in care ea incalca cele stabilite de comun acord si ia o decizie pe cont propriu?
PS: rog pe cei care doresc sa faca aluzii la contraceptie, asumarea responsabilitatii etc sa se abtina.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 18:06, 27 August 2012
Domnule Gogu Cismea,
Din fericire nu exista nicio varianta legala care sa va scuteasca de " obligatiile parentale ". Cand ati scrijelit cu cutitul in coaja copacului si v-ati cioplit iubirea fata de prezumtiva mama, v-ati asumat irevocabil obligatiile parentale. Chiar daca spalata la Cismea e ca si noua, tot folosita ramane, uzul nu poate fi anulat ulterior ca si cum n-ar fi fost.
Sa fiti sanatos !
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
ContSters214341, utilizator
Buna ziua,

Nu exista posibilitatea legala de care faceti vorbire.
Mama poate lua hotararea sa salveze copilul.

Cu stima,
Mai mult, daca va da nastere acelui copil, mama va poate chema in instanta, veti putea fi obligat sa recunoasteti copilul (de buna voie, sau prin test ADN) si de aici vor recurge atat drepturile Dvs. asupra copilului, dar si obligatiile fata de acesta (ex. pensia alimentara).

Bafta, orice s-ar intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut. am 25 de ani. sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ... IblameStefan IblameStefan Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ani. Timp de 2 ani si jumatate am facut actul sexual protejat. Dupa ce am verificat daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ... George o George o Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ani și se află in plasament,ce pot face ? Nu îmi poartă numele? (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)