avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Onorare Garantie Executie Lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Onorare Garantie Executie Lucrari

Buna ziua,

Pentru executia unei lucrari de constructii/ reamenajare firma proprie a contractat o alta firma, lucrarile executate fiind facute in baza unui contract.
Ulterior (dupa aproximativ 8 luni) s-au constat deficiente mari in executia lucrarii (elemente si accesorii de constructie lipsa pentru a pastra costul lucarii mic, montaj defectuos, etc.) care pericliteaza structura de rezistenta a imobilului si am cerut prestatorului (prin notificare la executor judecatoresc), sa se remedieze lucrarea (de fapt ar trebui refacuta toata lucrarea) in baza garantiei.
Prestatorul nu e dispus sa remedieze si nici nu il mai intereseaza sa o faca prin urmare cred ca remediez/refac pe propria cheltuiala lucrarea ramanand sa imi recuperez banii dupa aceea.

Mentionez ca am incheiat contact intre firme, in care se specifica o garantie a lucrarii de 10 ani. La finalul lucrarii nu s-a facut proces verbal de predare primire pentru ca respectivul nu a mai dorit.

1.Ce cai de solutionare am?
2. Din cate am inteles cea mai rapida solutionare a cazului ar fi printr-o plangere penala dar nu stiu daca se incadreaza cazul meu?

3. Mi s-a recomandat sa ma duc la Politia Economica si sa depun plangere penala la Sectia Investigari Fraude. Se poate asa ceva?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terase nelumihai nelumihai Buna dimineata! Suntem o asociatie de propietari si avem urmatoarea problema: In anul 2008 a fost refacuta terasa blocului de catre vechea conducere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am nevoie de ajutor . dacă o firma de constructii ... goldstar9 goldstar9 Buna ziua , am nevoie de ajutor . Dacă o firma de constructii și-a luat angajamentul contractul ca va face reparații la scara blocului pe o perioada de 2 ... (vezi toată discuția)
Daune interese anna-p anna-p Buna ziua. Am o speta extrem de ciudata si va cer si eu un sfat. Societatea pe care o reprezint a contractat o lucrare cu Primaria in temeiul OUG 34/2006 avand ... (vezi toată discuția)